Kojamon kaukolämpöratkaisu pienentää ylläpidon hiilijalanjälkeä 10 prosenttia

Kojamon kiinteistöissä otetaan käyttöön Fortumin hiilineutraali kaukolämpö.

Kojamo pienentää kiinteistöjen ylläpidon hiilijalanjälkeä. Kuva: Kojamo

Tämän seurauksena Kojamon hiilijalanjälki pienenee yhtiön mukaan noin 6 900 hiilidioksiditonnia, joka on 10 prosenttia kiinteistöjen ylläpidon hiilijalanjäljestä. Määrä vastaa noin 800 suomalaisen aiheuttamia vuotuisia hiilidioksidipäästöjä.

Fortumin hiilineutraali kaukolämpö on tuotettu 100-prosenttisesti uusiutuvilla energiamuodoilla tai hukkalämmöllä, kuten pääasiassa uusiutuviin energiamuotoihin rinnastettavista jäteveden sisältämästä lämmöstä, palvelinkeskusten hukkalämmöstä, pelleteistä tai puuhakkeesta.

Hiilineutraali kaukolämpö otetaan käyttöön 79 Kojamon kiinteistössä, eli noin 4 000 asunnossa, Espoossa, Kirkkonummella, Kauniaisissa, Tuusulassa ja Järvenpäässä.

”Energiatehokkuuden parantaminen on kiinteä osa ekologisempaa tulevaisuuden asumista ja ympäristövastuutamme. Hiilineutraaliin kaukolämpöön siirtyminen on tehokas keino pienentää kokonaishiilijalanjälkeämme”, kertoo Kojamon kiinteistöpalveluiden yksikönjohtaja Pasi Kujansuu.

Hiilineutraali kaukolämmön lisäksi Kojamon kaikissa kiinteistöissä on yhtiön tiedotteen mukaan käytössä hiilivapaa, vesisertifioitu kiinteistösähkö. Yhtiön uudistuotanto on toteutettu lähes nollaenergiarakennuksina vuodesta 2017 lähtien.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kojamon kaukolämpöratkaisu pienentää ylläpidon hiilijalanjälkeä 10 prosenttia”

Jätä kommentti