Lapti myy talotekniikkayhtiönsä

Rakennuskonserni Lapti myy omistamansa talotekniikkayhtiön toimivalle johdolle ja henkilöstölle.

Rakennuskonserni Lapti myy omistamansa talotekniikkayhtiön toimivalle johdolle ja henkilöstölle.

Talotekniikkayhtiö Laptitecin nimi vaihtuu kaupan myötä takaisin Terawatiksi alkuvuoden 2020 aikana.

Järjestelyn tavoitteena on Laptitecin toimitusjohtaja Jussi Holman mukaan omistusrakenne, joka tukee vahvemmin yhtiön strategisia päämääriä.

”Ostamalla yhtiön koko osakekannan pystymme sitouttamaan riittävän laajan joukon yhtiömme avainhenkilöitä osakkaiksi. Myös nimen ja brändin vaihto Terawattiksi on luonteva ratkaisu, sillä yhtiö tunnettiin tällä nimellä vuosina 2004–2017”, sanoo Holma.

Osakekauppa on Lapti Group Oy:n toimitusjohtaja Timo Pekkarisen mukaan yritykselle strateginen ratkaisu.

”Luovumme konsernin ulkopuolelle myytävistä talotekniikkapalveluista ja olemme tyytyväisiä, että ostajat löytyivät Laptitecin avainhenkilöistä, sanoo Pekkarinen.

Viime vuoden marraskuussa pientaloja valmistava Kastelli-talot osti Laptitecilta sen lvi-liiketoiminnan ja Kastellin pientaloihin liittyvän sähköasennuksen. Laptitecin toimitusjohtaja Jussi Holma kertoi marraskuussa, että Kastelli oli Laptitecille myydyn liiketoiminnan keskeinen asiakas. Hänen mukaansa liiketoiminnan myynti selkeyttää yhtiön strategiaa. Vastaisuudessa yhtiö keskittyy asunto- ja toimitilarakentamiseen ja linjasaneerauksiin.

Sekä Kastelli että Laptitec kuuluvat Harjavalta-konserniin, ja Laptitec on osa Lapti Groupia. Laptitecin liikevaihto oli viime vuonna 27,9 miljoonaa euroa. Sillä on 191 työntekijää.

Terawattiksi muuttuva Laptitec keskittyy jatkossa ennenkaikkea sähköisten talotekniikkaratkaisujen suunnittelun ja asennukseen, jossa kohderyhminä ovat asunnot, toimitilat ja linjasaneeraukset. Yrityksen asiakkaita ovat pääurakoitsijat, taloyhtiöt, rakennusliikkeet ja talotehtaat.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lapti myy talotekniikkayhtiönsä”

Vastaa