Munkkivuoren kirkko on huonommassa kunnossa kuin oletettiin

Kirkon huonoa sisäilmaa pyritään parantamaan vielä tämän vuoden aikana väliaikaisella ratkaisulla.

Munkkivuoren kirkko Helsingissä tarvitsee kuntotutkimuksen perusteella peruskorjauksen. Peruskorjaus on edessä todennäköisesti ensi vuonna. Kirkon huonoa sisäilmaa pyritään parantamaan vielä tämän vuoden aikana väliaikaisella ratkaisulla.

”Huonon sisäilman vuoksi tehdyssä kuntotutkimuksen perusteella Munkkivuoren kirkko on huonommassa kunnossa kuin olemme olettaneet ja rakennus tarvitsee peruskorjauksen, jossa huonon sisäilman syyt korjataan. Kirkon perustuksissa ja seinissä on kosteusvauriota”, kertoo kiinteistöjohtaja Kai Heinonen Helsingin seurakuntayhtymästä.

Peruskorjauksen suunnittelu käynnistetään tänä vuonna. Munkkiniemen seurakunnan pääkirkkona toimiva vuonna 1963 valmistunut Munkkivuoren kirkko suljetaan peruskorjauksen ajaksi ensi vuonna tai siinä tapauksessa, että väliaikaiset korjaukset ilmastoinnissa ja tilan tiivistys eivät tuo toivottuja parannuksia sisäilman laatuun.

”On välttämätöntä, että sisäilmaongelmiin puututaan, vaikka se saattaa merkitä huomattavan suurta peruskorjausta. Etukäteen ajatellen seurakunnan toimintaa voidaan kuitenkin jatkaa korjauksenkin aikana lähes normaaliin tapaan”, kirkkoherra Leo Glad sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Munkkivuoren kirkko on huonommassa kunnossa kuin oletettiin”

Vastaa