Mecastep panee kampoihin koronavirukselle – lahjoittaa puhdistusteknologiaa Pekingiin

Ensimmäiset neljä laitetta annetaan hyväntekeväisyytenä Kiinan Punaiselle Ristille.

Mecastepin toimitusjohtaja Kari Vuorimaa toivoo, että yhtiön puhdistusteknologialle avautuu Kiinasta laajemminkin markkinoita. Kuva: Mecastep oy.

Hollolan Kukkilassa toimiva sisäilma-ekspertti Mecastep oy toimittaa Pekingin kaupungille neljä Sterimat-ilmanpuhdistajalaitetta. Laite perustuu kotimaiseen teknologiaan ja se poistaa homeitiöitä, bakteereja ja viruksia sisäilmasta UV-C säteilyllä.

Laitetta voidaan hyödyntää niin sisäilman parantamisessa kuin esimerkiksi virusuhkien torjumisessa, tässä tapauksessa koronavirus-tartuntojen ehkäisemisessä.

”Olemme miettineet Kiinan markkinoita jo vuosia, mutta todellisia toimenpiteitä emme ole vielä tehneet. Sterimat tuhoaa viruksia, joten voimme omalta osaltamme olla mukana rajoittamassa koronaviruksen leviämistä. Laitteet luovutetaan Kiinan Punaiselle Ristille tällä viikolla hyväntekeväisyydestä. Toki taustalla on ajatus myös Kiinan markkinoiden avautumisesta”, Mecastepin toimitusjohtaja Kari Vuorimaa kertoo.

Yksi laite voi puhdistaa noin 50 neliömetrin kokoisen tilan. Suomessa laitteita on päivittäisessä käytössä noin 800 kappaletta, pääosin homeongelmista kärsivissä kiinteistöissä.

Mecastep Oy on toiminut sisäilma-alalla jo vuodesta 1990. Kukkilalainen yritys on erikoistunut sisäilmaongelmien poistamiseen ja ennalta ehkäisyyn etenkin julkisissa tiloissa, kuten terveydenhuollon tiloissa, oppilaitoksissa ja erilaisissa tuotantotiloissa.

Yrityksellä on omaa tutkimus- ja kehitystoimintaa ja Kiinaan toimitettavat Sterimat-laitteet perustuvat sen omaan teknologiaan. Mecastepin liikevaihto oli viime vuonna noin 1,6 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Mecastep panee kampoihin koronavirukselle – lahjoittaa puhdistusteknologiaa Pekingiin”

Vastaa