Nosturi kaatui Orionin lääketehtaan katolle Espoossa

Suurikokoinen ajoneuvonosturi kaatui Orionin lääketehtaan työmaalla perjantaina aamupäivällä Espoon Olarissa.

Nosturi kaatui osin lääketehtaan katon päälle ja vaurioitti seinää. Tapahtuneesta kertoi ensimmäisenä Yle.

250 tonnia painava nosturi kaatui vesikaton päälle korjaustyön yhteydessä. Nosturin varren pää puhkaisi pelastuslaitoksen mukaan rakennuksen katon kohdasta, jonka alla ovat henkilökunnan sosiaalitilat.

Paikalle hälytettiin muun muassa pelastusyksikkö, raivausyksikkö ja ambulanssi.

Lääkeyhtiö Orionin viestintäjohtajan Terhi Ormion mukaan aineelliset vahingot ovat vähäiset. Nosturinkuljettajan tila tarkastettiin, mutta tilanteessa vältyttiin henkilövahingoilta.

”Sillä ei ole myöskään välitöntä vaikutusta meidän tuotantoomme.”

Ajoneuvonosturiin tuli suuria vaurioita, ja siitä valui maahan hydrauliöljyä. Pelastuslaitos joutui aloittamaan rakennuksen piha-alueella öljyntorjuntatoimet.

Poliisi tutkii onnettomuuden syytä.

Joulukuun lopussa vastaavanlainen onnettomuus tapahtui Vantaalla. Silloin nosturi romahti rakenteilla olevan kerrostalon päälle ja vaurioitti rakennusta.

Lue lisää: Vantaan nosturiturma saattoi olla toisinto Australiassa joulukuun alussa tapahtuneesta onnettomuudesta

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Nosturi kaatui Orionin lääketehtaan katolle Espoossa”

  1. Hieman tarkempi uutisointi olisi paikallaan. Kyseessä on 250 tn nostokyvyn omaava kone. Kuvien perusteella koneen puomi on vaurioitunut osuessaan talon kattorakenteisiin. Olisikohan syynä maan pettäminen tukijalkojen alta tai tukijalkojen vaurioituminen.
    Tikkurilan turman samankaltaisuus loppuu siihen, että työmaalla vaurioitui nosturi. Tikkurilassa oli kyse torninosturit nostokehän kiinnityspulttien pettäminen.

Vastaa