Kreate urakoi ohituskaistoja Nelostielle

Väylävirasto on allekirjoittanut urakkasopimuksen Kreaten kanssa valtatien 4 ohituskaistojen rakentamisesta Kuivaniemi–Simo-välille. Projekti on osa laajempaa Oulu–Kemi-parantamishanketta. Työt käynnistyvät maaliskuun aikana ja valmistuvat syksyllä 2020.

Urakkahinta on noin 5,8 miljoonaa euroa.

Urakassa rakennetaan ohituskaistapari valtatielle 4 Viinamäentien (maantie 18813)/ Pohjoisrannantien (maantie 18811) sekä Ranuantien (maantie 924) väliselle osuudelle, jonka pituus on noin 7,5 kilometriä. Tieosuudelle rakennetaan keskikaide sekä riista-aidat valtatien molemmille puolille. Keskikaiteen rakentamisen vuoksi katkaistaan yksityisteiden liittymiä, joille rakennetaan korvaavat kulkuyhteydet.

”Urakan toteuttamisen myötä liikenteen sujuvuus ja liikenneturvallisuus valtatiellä paranee. Syksyllä valmistuu tämän urakan lisäksi Viantienjoki–Maksniemi-osuus Simossa, joten syksyn jälkeen Oulu–Kemi-parantamishankkeen toimenpiteet Olhavasta pohjoiseen ovat liikenteen käytössä”, Väyläviraston projektipäällikkö Jukka Päkkilä kertoo tiedotteessa.

”Työt käynnistyvät mittaustöillä maaliskuun puolivälissä, jonka jälkeen alkaa puuston poisto ja rakennustöiden valmistelu. Pääosin ohituskaistojen vaatima tien leventäminen pystytään toteuttamaan nykyisen tien sivussa, mutta nopeusrajoituksia joudutaan laskemaan sekä kaistoja ajoittain kaventamaan”, kohteen työpäällikkö Juha Schönberg Kreatelta sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kreate urakoi ohituskaistoja Nelostielle”

Jätä kommentti