Noin joka neljäs asuntosijoittaja on myös taloyhtiönsä hallituksessa – Vuokranantajat haluaisivat osuuden selvästi suuremmaksi

Suomen Vuokranantajien mielestä olisi optimaalista, jos asukkaat ja sijoittajat olisivat mukana kaikissa asunto-osakeyhtiöiden hallituksissa.

Joissakin taloyhtiöissä asuntosijoittajia ei edes haluta mukaan hallintoon. Vuokranantajien mukaan asujaosakkaiden ja sijoittajien edut ovat lopulta yhtenevät.

Vuokranantaja 2020 -kyselyn mukaan 28 prosenttia yksityisistä vuokranantajista on mukana taloyhtiön hallituksessa ja  kahdeksan prosenttia vuokranantajista toimii hallituksen puheenjohtajana.

Suomen Vuokranantajien mielestä olisikin optimaalista, jos asukkaat ja sijoittajat olisivat mukana kaikissa asunto-osakeyhtiöiden hallituksissa. Myös aktiivisuutta tarvittaisiin lisää: taloyhtiössä tehtävät remontit ja muut päätökset vaikuttavat asuntosijoitusten tuottoon ja onnistumiseen merkittävästi.

Järjestön päälakimiehen Tarik Ahsanullahin mukaan vuokranantajaosakkailla on usein kokemusta useammasta kuin yhdestä taloyhtiöstä.  Aktiivisena osakkaana hän on taloyhtiölle tärkeä voimavara.

”Joissain taloyhtiöissä saatetaan ajatella, että asukkaiden ja sijoittajien edut ovat eriäviä eikä sijoittajia edes haluta hallitukseen. Vuokranantajaosakkaalle tärkeintä on tyytyväinen vuokralainen ja kohtuullinen tuotto. Asukasosakas puolestaan korostaa oman kodin viihtyvyyttä ja arvon säilymistä. Kaikkien yhteinen tavoite on huolehtia yhtiöstä niin, että se mahdollistaa laadukkaan asumisen ja säilyttää arvonsa mahdollisimman hyvin”, Ahsanullah painottaa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Noin joka neljäs asuntosijoittaja on myös taloyhtiönsä hallituksessa – Vuokranantajat haluaisivat osuuden selvästi suuremmaksi”

Vastaa