Kokeile kuukausi maksutta

Liperin uusi koulu rakentuu hiilineutraalista betonista

Pielisen Betoni kompensoi jo koko tuotantoketjunsa.

Pielisen Betonin toimitusjohtaja Tuija Kilpinen sekä Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy:n työmaan vastaava mestari Martti Särkelä olivat seuraamassa seinätoimitusta koulun työmaalle. (Kuva: Pielisen Betoni)

Pohjois-Karjalassa Liperissä rakennetaan parhaillaan Suomen ensimmäistä yläkoulua, jossa käytetään hiilineutraalia valmisbetonia ja betonielementtejä. Betoni- ja elementtitoimittaja Pielisen Betoni kompensoi kaikki päästöt omien kotimaisten hiilinielujensa avulla.

Yhtiölle Liperin yläkoulu on yksi  uusi virstanpylväs ilmastotekojen tiellä.

”Betonimme on ollut jo pitkään hiilineutraalia. Tämä on kuitenkin ensimmäinen kohde, johon toimitamme kaikki betonit valmistuneiden laskentojen jälkeen”, kertoo toimitusjohtaja Tuija Kilpinen.

Hiilipäästöt kompensoidaan omiin metsiin

Pielisen Betoni alkoi tarjota asiakkailleen hiilineutraalia betonia viime vuoden lopulla. Hiilipäästöt kompensoidaan koko tuotantoketjussa sementistä valmiisiin betonituotteisiin saakka. Toiminnasta kertyvät hiilipäästöt yhtiö kompensoi sitomalla vastaavan hiilidioksidimäärän yrityksen ja sen pääomistajien omistamiin metsiin Itä-Suomessa.

Yhtiö on myös siirtynyt tänä keväänä käyttämään pääsääntöisesti tuulivoimaa.

”Tuulivoima vähentää yrityksemme oman toiminnan aiheuttamia hiilidioksidipäästöjä 20 prosenttia. Olimme Suomen hiilineutraaliustavoitteessa jo vuonna 2019 ja kehitämme jatkuvasti toimintaamme ilmastoystävällisemmäksi”, Kilpinen kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Liperin uusi koulu rakentuu hiilineutraalista betonista”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat