SRV rakentaa uuden Jousenkaaren koulun Espoon Tapiolaan

SRV ja Espoon kaupungin Tilapalvelut -liikelaitos ovat sopineet Jousenkaaren koulun uudisrakennuksen rakentamisesta Espoon Tapiolaan.

Yhteistoiminnallisena kokonaisvastuu -urakkana toteutettavan kouluhankkeen kokonaisarvo on noin 17 miljoonaa euroa. Hankkeen toteuttaminen käynnistyi kehitysvaiheella marraskuussa 2019. Rakennustyöt käynnistetään toukokuussa 2020. Työt valmistuvat keväällä 2022, joten oppilaat pääsevät opiskelemaan uusissa tiloissa syyslukukauden alusta 2022.

Jousenkaaren koulun uusi rakennus rakennetaan vanhan koulun välittömään läheisyyteen. Kaksikerroksiseen kouluun tulee tilat noin 480 alakoulun oppilaalle. Rakennuksen laajuus on 5960 bruttoneliömetriä.

Hankkeen tavoitteena on toiminnallisesti ja laadullisesti korkeatasoinen koulu, jonka avoimet, monikäyttöiset ja muuntojoustavat tilat palvelevat tulevia käyttäjiä: opettajia, oppilaita sekä ilta- ja viikonloppukäyttäjiä. Ratkaisuissa tähdätään sisäilmaltaan terveellisiin ja helposti huollettaviin rakenteisiin ja materiaaleihin sekä mahdollisimman pieneen energiankulutukseen.

SRV on rakentanut viime vuosina useita kouluja. Viime vuonna se sai valmiiksi Jätkäsaaren peruskoulun ja Lauttasaaren toisen ala-asteen koulun ja päiväkodin Helsingissä sekä Kurittulan koulun Maskussa. Parhaillaan yhtiö rakentaa kouluja myös Espoon Leppävaarassa, Helsingin Maunulassa sekä Kirkkonummella.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “SRV rakentaa uuden Jousenkaaren koulun Espoon Tapiolaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat