Yle: Turun valtuusto hyväksyi Logomon sillan kohonneet kustannukset

Maanantaina 15. kesäkuuta kokoontunut Turun kaupunginvaltuusto hyväksyi äänin 47–14 Logomon kevyenliikenteen sillan lisärahoituksen. Ennen äänestystä rahoituksesta käytiin kuitenkin vilkas keskustelu. Asiasta kertoi Yle.

Havainnekuva Logomon sillan arkkitehtikilpailun voittaneesta kilpailutyöstä Jousi. Kuva: VR Track oy, C&J Arkkitehdit oy ja Lighting Design Collective oy

Nyt hyväksytyt kustannukset sillalle ovat 19,5 miljoonaa euroa. Viimeksi hyväksytty kustannustaso oli hieman reilut 16 miljoonaa euroa. Hankkeen kustannukset ovat paisuneet matkan varrella moneen kertaan. Alun perin päättäjille puhuttiin 5 miljoonan euron sillasta, mutta kustannusarvion valmistuessa hinta oli jo tarkentunut 8 miljoonaan. Samalla tavalla myös hankkeen aikataulu on venynyt useampaan otteeseen. Alun perin sillan piti olla valmis jo vuonna 2018, nyt sen arvioidaan valmistuvan vuonna 2021.

Siltaa rakentava YIT keskeytti rakennustyöt toukokuussa kustannuksista ja aikataulusta syntyneiden erimielisyyksien takia, mutta Turun kaupunginhallituksen hyväksyttyä sovintosopimuksen viime viikolla työt ovat päässeet taas jatkumaan. Sopimuksesta ja sen taustoista kerrotaan tarkemmin tässä jutussa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Yle: Turun valtuusto hyväksyi Logomon sillan kohonneet kustannukset”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat