Kokeile kuukausi maksutta

Lahden eteläiselle kehätielle ympäristötaidetta – asialla alan opiskelijat

Näyttävät työt maalataan kohteisiin elo-syyskuussa.

Lahden uusi eteläinen kehätie tarjoaa valmistuttuaan tienkäyttäjille myös silmänruokaa. Asialla ovat LAB-ammattikorkeakoulun opiskelijat, joiden toteuttamat ympäristötaideteokset tulevat koristamaan Patomäen tunnelin suuaukkoa ja tunnelin ylittävien katujen betonikaiteita.

”Teiden rakentaminen on nykyään paljon muutakin kuin itse tien toteutusta. Haluamme tehdä myös ympäröivästä maisemasta kauniin ja monimuotoisen. Kehätien kohdalla päädyimme tarjoamaan Patomäen tunnelin näkyviä betonielementtejä alustoiksi taiteen toteutukselle”, kertoo projektipäällikkö Janne Wikström Väylävirastosta.

Toteutus järjestettiin kilpailuna, jonka parhaat palkittiin. Opiskelijoiden tehtävänä oli suunnitella Patomäen tunnelin suuaukon betonipintaan ja tunnelin ylittävien katujen betonikaiteiden pintaan julkisen tilan taideteokset. Teokset tuli voida toteuttaa maalaamalla.

Suuaukoille toteutettavaksi valittiin Rosalinda Louhijoen teos ”Puut”. Porvoonjoentien suojakaiteisiin toteutettavaksi valittiin Louhijoen teos ”Happamia” ja Luhdantaustankadulle Markus Liljan teos ”Kasvusuunta”. Työt toteutetaan elo-syyskuussa.

”Tällaiset tiehankkeen viimeistelyyn liittyvät projektit ovat mahtavia. Lisäksi ne antavat tien käyttäjille ja ohikulkijoille konkreettista mielihyvää moneksi vuodeksi eteenpäin”,  Wikström lisää.

 

 

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lahden eteläiselle kehätielle ympäristötaidetta – asialla alan opiskelijat”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat