Kokeile kuukausi maksutta

Rakennuskustannukset kääntyivät elokuussa laskuun

Tilastokeskuksen mukaan rakennuskustannukset laskivat tämän vuoden elokuussa 0,5 prosenttia vuodentakaisesta.

Sekä työkustannukset että tarvikepanosten hinnat ovat laskussa. (Kuva: Juha Salminen)
Kuuntele juttu

Työkustannukset laskivat Tilastokeskuksen mukaan elokuussa 0,3 prosenttia ja tarvikepanosten hinnat 0,6 prosenttia edellisen vuoden elokuuhun verrattuna. Palveluiden hinnat nousivat 0,1 prosenttia vuodentakaisesta.

Tarvikepanosten hinnat ovat laskeneet vuodentakaisesta jo vuoden 2019 lokakuusta kesäkuuhun 2020 asti, vaikka rakennuskustannusindeksin vuosimuutokset ovat pysyneet niukasti positiivisina. Nyt elokuussa työpanosten ja tarvikepanosten yhtäaikainen lasku käänsivät rakennuskustannusten kokonaisindeksin laskuun.

Työpanosten laskua selittää Tilastokeskuksen mukaan lähdeaineistona käytetyn ansiotasoindeksin kehitys. Ansiotasoindeksin tiedot ovat tarkentuneet aineiston täydentymisen vuoksi edellisen rakennuskustannusindeksin julkaisun jälkeen.

Heinäkuusta elokuuhun rakennuskustannusten kokonaisindeksi laski 0,6 prosenttia. Työkustannukset laskivat 0,9 prosenttia. Tarvikepanokset ja palveluiden hinnat laskivat molemmat 0,3 prosenttia.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennuskustannukset kääntyivät elokuussa laskuun”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat