Kokeile kuukausi maksutta

Yle: Tiedot laittomasta työvoimasta otetaan vakavasti Helsingissä ja Espoossa – ”Jokaiseen tapaukseen pitää puuttua”

Ylen selvitys kertoi maanantaina laittoman ukrainalaisen työvoiman käytöstä useilla pääkaupunkiseudun työmailla.

 Työntekijät eivät esimerkiksi ole saaneet kaikkia palkkojaan, ja osa heistä on asunut ala-arvoisissa oloissa.

Osa työmaista, kuten Espoon Länsimetron jatke ja keskustakirjasto Oodi on ollut suoraan kaupunkien rahoittamia, mikä sai myös päättäjät reagoimaan. Sekä Espoo että Helsinki vakuuttavat suhtautuvansa ulkomaisten työntekijöiden hyväksikäyttöön vakavasti ja puuttuvansa epäkohtiin.

Länsimetro Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja Espoon teknisen toimen johtaja Olli Isotalo sanoo, että Espoon kaupungilla on tällaisiin tapauksiin luonnollisestikin nollatoleranssi. ” Jokaiseen tapaukseen pitää puuttua. Olemme omissa hankintamenettelyissämme ottaneet käyttöön toimia, joilla koitamme kitkeä sellaiset yritykset ja tarjoajat pois, joilla ei ole paperit kunnossa.”

Tätä artikkelia on kommentoitu 5 kertaa

5 vastausta artikkeliin “Yle: Tiedot laittomasta työvoimasta otetaan vakavasti Helsingissä ja Espoossa – ”Jokaiseen tapaukseen pitää puuttua””

 1. Tälle ei valitettavasti tehdä yhtään mitään, etenkään hallituksen toimesta, koska Suomi on sitoutunut uusliberaali Eu:n, Suomesta tulee samanlainen halpatyövoiman maa kuten esim Ranskasta, Hollannista, Saksasta, kolmen ellei 4 eri työmarkkinat.

 2. Puhetta riittää, teot on vähissä. Kyllä kaikki tietävät kuka ja ketkä tilanteesta hyötyy. Asia saataisiin kyllä kitkettyä jos todella haluttaisiin.

 3. Juuri näin ja samalla kotimaista ammattimiestä ei kohta enää ole. Kumma ettei tuo halpatyövoima kuitenkaan laske kustannuksia yhtään?

 4. No joo… taas ollaan aiheessa josta totuuden tietää iso osa alalla olevista. Jos jotain tulee asialle tapahtumaan, se on enemmän silmälumetta. Seuraavaa tapausta odotellessa.

  Ala on korruptoitunut piikkipaikkaa myöten ja juuri tästä syystä konkreettisia muutoksia ei ole tulossa kuin ehkä laatuasioihin avauksia, viiltohanskoihin GT suojia tai komitea pohtimaan missä käki kukkuu.

  1. Juuri näin.
   Kaikissa kilpailutuksissa käydään alihankkijat läpi sekä tiedetään, kuka tekee mitäkin. Luuleekohan kukaan oikeesti, että esim. 500m€.n yritykset eivät tiedä mihin tai kuka tekee työmaalla ja mitä.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat