Kokeile kuukausi maksutta

Turun kehätiellä valmistuu uusi pätkä – selkeä helpotus liikenteelle

Nyt avattava osuus on pituudeltaan 2,2 kilometriä.

Loppuviikolla otetaa käyttöön kuvassa näkyvä Pukkilan eritasoliittymä sekä uusi Tuulissuontie, joka tuo rinnakkaisyhteyden valtatie 10:lle. Kuva otettu lokakuussa. (Kuva Väylävirasto)

Turun kehätien ykkösvaiheen urakka etenee suunnitelmien mukaan. Torstaina 26. marraskuuta avataan avataan runsaan kahden kilometrin osuus uutta kehätietä liikenteelle välillä Sippaa-Kirismäki. Samalla otetaan käyttöön myös Pukkilan eritasoliittymä sekä uusi Tuulissuontie, joka tuo rinnakkaisyhteyden valtatie 10:lle.

”Uusi kehätien osuus valmistuu nyt nelikaistaisena. Aluksi liikenteelle on käytössä vain yksi kaista molempiin suuntiin. Toinen kaista avataan liikenteelle kesällä 2021, kun kaiteet ja viimeistelyt on saatu tehtyä”, kertoo työpäällikkö Eetu Väisänen Destialta.

Turun kehätie on osa E18-tietä, joka on yksi eteläisen Suomen keskeisistä liikenneväylistä. Rakennushankkeessa Kauselan ja Kirismäen välinen osuus kehätietä rakennetaan nelikaistaiseksi. Samalla parannetaan myös valtatietä 10.

Väylävirasto toteuttaa hankkeen yhteistyössä Liedon kunnan ja Kaarinan kaupungin kanssa. Hanke parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä tukee alueen elinkeinoelämää ja maankäytön suunnittelua. Työt käynnistyivät maaliskuussa 2019 ja ne valmistuvat vuonna 2023.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Turun kehätiellä valmistuu uusi pätkä – selkeä helpotus liikenteelle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat