Asuntoalueiden arvostuserot kasvavat Suomessa: Espoon Matinkylä on jo yksi voittajista ja Helsingin Itäkeskuksessa on mainettaan enemmän potentiaalia

Matinkylän ja Helsingin Pajamäen arvostuksen nousut kertovat raiteiden merkityksestä. Itäkeskus puolestaan on esimerkki siitä, että hyvät kulkuyhteydet eivät yksistään nosta alueen statusta. Haahtelan simulaatiomalli kertoo alueiden arvostusten muutoksista ja niiden syistä.

Helsingin Jätkäsaaren rakentamista on hahmoteltu pienoismallin avulla. Haahtela tapa olisi suunnitella ja rakentaa alue ensin virtuaalisesti.
Helsingin Sanomat ihmetteli äskettäin kaupunginosien erilaista hintakehitystä. Rakentamistalouden asiantuntijan, professori Yrjänä Haahtelan mukaan tarkastelussa on yksi suuri ongelmatekijä: alueiden eroja tutkitaan asuntojen hintojen kautta. Hintojen sijaan hän puhuisi mieluummin alueiden arvostuksesta.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Asuntoalueiden arvostuserot kasvavat Suomessa: Espoon Matinkylä on jo yksi voittajista ja Helsingin Itäkeskuksessa on mainettaan enemmän potentiaalia”

Viimeisimmät näkökulmat