Kokeile kuukausi maksutta

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut räjäytystyönjohtajan kymmenen päiväsakon suuruiseen rangaistukseen työturvallisuusrikoksesta. Käräjäoikeus antoi tuomionsa 14.10. ja se on saanut lainvoiman.

Tapaus sattui kesällä 2018, jolloin työmaalta sinkosi kiviä hallitsemattomasti räjäytyksen seurauksena. Tästä aiheutui esinevahinkoja ja muuta yleistä vaaraa. Käräjäoikeus katsoi, että räjäytyssuunnitelmassa ei määritelty riittävän tarkasti käytettävää peittotapaa, eli louhetäkkäyksen paksuuta tai riittävyyttä. Räjäytyskohdan peittämiseen käytettiin osittain louhetäkkäystä, mikä osoittautui riittämättömäksi. Lisäksi vaara-alueen laajentaminen olisi ollut tarpeen.

Oikeuden mukaan kivien lentäminen olisi mahdollisesti ollut estettävissä, jos louhetäkkäystä olisi ollut enemmän, eikä toteutettu järjestely ollut riittävän turvallinen. Määräykset muun muassa edellyttävät, että räjäytystyönjohtaja oli huolimattomuudesta laiminlyönyt velvoitteita toteuttaa räjäytystyö työturvallisuusmääräysten mukaisesti ja siten turvallisesti.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Räjäytystyömaalta sinkosi kiviä – työnjohtajalle sakkotuomio”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat