Tikkurilan osakekurssi noussut selvästi yli PPG:n korotetun tarjouksen

Helsingin pörssin kaupankäynti näyttäisi ennakoivan, että Tikkurilasta muodostuu vielä tarjouskilpailu. Maaliyhtiön osakekurssi on noussut jo selvästi yli jenkkiyhtiö PPG:n antaman korotetun tarjouksen.

Kuva: Anne Kurki

Tikkurilan osakkeella käytiin kauppaa Helsingin pörssissä 7. tammikuuta kello 15.59 kurssiin 28,80 euroa, jossa oli nousua 15,4 prosenttia loppiaista edeltävään päätöskurssiin.

Osakekurssi ylitti selvästi yhdysvaltalaisen maaliyhtiö PPG:n ennen loppiaista julkistaman korotetun ostotarjouksen, joka oli 27,75 euroa. Alun perin PPG oli tarjonnut Tikkurilan osakkeista 25,00 euroa kappaleelta.

Korotetun tarjouksen taustalla oli Tikkurilan saama yhteydenotto kilpailevasta tarjouksesta. Tikkurila ei kuitenkaan kertonut kilpailevan tarjouksen tekijää eikä mahdollisesti tarjottua hintaa.

Analyysiyhtiö Inderes ennakoikin 7. tammikuuta julkaisemassaan aamukatsauksessa tarjouskilpailua Tikkurilasta ja samalla suomalaisyhtiön osakekurssiin nousupainetta PPG:n tarjoaman 27,75 euron yli. Inderes arvioi, että kilpailevan tarjouksen olisi todennäköisesti tehnyt toinen yhdysvaltalainen maalijätti Sherwin-Williams.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tikkurilan osakekurssi noussut selvästi yli PPG:n korotetun tarjouksen”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat