Kokeile kuukausi maksutta

Hämeentien remontti tuotti yllätyksiä ja vaati satoja muutoksia – seuraavassa suururakassa niitä torjutaan uudella työvaiheella

Yksi Helsingin vilkkaimmista kaduista uudistettiin noin kaksivuotisessa urakassa joukkoliikennekaduksi. Samalla uudistettiin paikoin yli 100-vuotiasta kunnallistekniikkaa, joka tuotti lukuisia ikäviä yllätyksiä.

Autojen tila Hämeentiellä kapeni, kun kadulle rakennettiin pyöräkaistat. Samalla katu suljettiin yksityisautojen läpiajolta. Kuva: Antti Yrjönen / HS.

Hämeentien maaliskuussa 2019 alkaneet uudistustyöt piti saada valmiiksi viime syksyn aikana. Viimeiset asfalttikerrokset ovat vielä tekemättä, samoin osa pinta- ja kivitöistä. Ne on jätetty odottamaan talven väistymistä. Nyt valmista luvataan tulevana keväänä.

”Sovimme, ettei niitä lähdetä enää joulukuussa tekemään. Asukkaiden kannalta tärkein tavoite, eli julkisen liikenteen paluu Hämeentielle syksyn aikana, saatiin toteutumaan”, rakennuttamispäällikkö Erkki Nurmi Helsingin kaupunkiympäristön toimialalta kertoo.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Hämeentien remontti tuotti yllätyksiä ja vaati satoja muutoksia – seuraavassa suururakassa niitä torjutaan uudella työvaiheella”

Viimeisimmät näkökulmat