Loviisan asuntomessujen merenrantatontit herättäneet suurta kiinnostusta pk-seudulla – tontteja myös kelluville taloille

Vuonna 2023 pidettävien asuntomessujen tonttimyynti on herättänyt Loviisan kaupungin mukaan suurta kiinnostusta pääkaupunkiseudulla asuvissa perheissä.

Havainnekuva Loviisan tulevalta asuntomessualueelta.

Halvin Loviisan kaupungin myymä Kuningattarenrannan omarantainen omakotitontti maksaa 81500 euroa. Tontille saa rakentaa 150-neliöisen kaksikerroksisen omakotitalon. Kallein oman rannan omaava tontti maksaa 135000 euroa. Tälle tontille on mahdollista rakentaa myös rantasauna.

Loviisan asuntomessujen projektipäällikön Niina Okkosen mukaan tontit ovat herättäneet eniten kiinnostusta pääkaupunkilaisissa perheissä. Yli puolet ennakkoesittelyissä käyvistä perheistä tulee Helsingin seudulta. Loviisaan ajaa pääkaupunkiseudulta tunnissa.

”Tontit on hinnoiteltu markkinahintaan. Olemme halunneet hinnoitella ne houkutteleviksi pääkaupunkiseutulaisille mutta mahdollisiksi myös loviisalaisille itselleen”, Okkonen sanoo.

Kelluvat talot saavat osan tonteista

Loviisa avasi Kuningattarenrannan tonttihaun 1. maaliskuuta. Hakuaika jatkuu 30. huhtikuuta asti. Haettavana on 16 pientalotonttia, yhdeksän kelluvan talon tonttia, yksi ryhmärakentamisen tontti sekä rivitalo- ja kerrostalotontteja.

Suomen asuntomessujen projektijohtajan Timo Koskisen mukaan Loviisan asuntomessujen kelluvat talot tuovat kiinnostavan lisän kotimaisen asumisen kirjoon. Kelluvan talon ”laituripaikan” vuokra on 850 euroa vuodessa.

”Hanke on ainutlaatuinen. Suomessa ei ole aiemmin rakennettu tässä mittakaavassa kelluvia townhouse-tyyppisiä omakotitaloja”, hän sanoo.

Kelluva omakotitalo voi olla maksimissaan 170-neliöinen. Jokaisen talon yhteydessä on oma venepaikka. Kelluvat talot rakennetaan valmiiksi maalla ja nostetaan paikalleen.

Arkkitehtuurin laatu vaikuttaa valinnassa

Suomen asuntomessujen ja Loviisan kaupungin muodostama messuhankkeen laaturyhmä tekee tontit saavien valinnat hakemusten ja määritettyjen kriteerien perusteella. Asuntomessujen tarkoitus on auttaa osaltaan kääntämään Loviisan muuttovirta positiiviseksi.

Pääkaupunkiseudulta tulevat hakemukset eivät kuitenkaan kiilaa muiden edelle. Okkosen mukaan kaikki hakijat ovat samalla viivalla ja valinta tapahtuu alustavien suunnitelmien arkkitehtonisen laadun pohjalta.

Hakijalta toivotaan hakemukseen näkemystä, millainen omakotitalo tontille sopisi. Hakemukseen tulee liittää asemapiirroksen lisäksi pohjakaaviot, julkisivuluonnokset ja pihasuunnitelman luonnos.

”Me emme ole asettaneet mitään rajoituksia, millainen talon tulisi olla. Jos jollain on villi idea, niin hän on tervetullut toteuttamaan sen Loviisassa”, Okkonen sanoo.

Asuntomessualue Kuningattarenranta on Loviisanlahden ja Saaristotien väliin rakentuva uusi asuinalue, josta avautuvat näkymät yli Loviisanlahden historialliseen, 1700-luvulta peräisin olevaan alakaupunkiin.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Loviisan asuntomessujen merenrantatontit herättäneet suurta kiinnostusta pk-seudulla – tontteja myös kelluville taloille”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat