Kokeile kuukausi maksutta

QMG laajentaa turvatekniikkapalveluihin

Talotekniikkakonserni QMG laajenee turvatekniikkapalveluihin yrityskaupalla.

Capconin Petri Tomperi ja Esa Qvist (oik.) Löökissä eli Oulun Tuotantokeittiöiden turvatekniikkatyömaalla Oulussa. Kuva: Juha Sarkkinen

QMG:n tytäryhtiö Paikallis-Sähkö ostaa turvatekniikkayritys Capconin, joka toimii Oulussa, Kajaanissa, Kokkolassa ja Rovaniemellä. Tavoitteena on valtakunnallinen peitto turvapalveluissa.

Pian 12-vuotias Capcon (Capitis Control Oy) toimittaa turvateknisiä palveluita muun muassa teollisuuden, suurten yritysten sekä kuntien ja niiden liikelaitosten kiinteistöille.

Yhtiö työllistää 20 toimihenkilöä ja asentajaa, ja vuonna 2020 sen liikevaihto oli kolme miljoonaa euroa. Capconin yrittäjät ovat turvatekniikka-alan ammattilaiset Arto Kärki, Petri Tomperi ja Esa Qvist.

Yrityskaupan myötä Capconista tulee Pohjois-Suomen suurimman sähköurakoitsijan Paikallis-Sähkön tytäryhtiö. Tomperi ja Qvist jatkavat QMG:n osakkaina ja tehtävissään Capconissa. Kärki suunnittelee jäävänsä eläkkeelle.

Paikallis-Sähkö on Capconille luonteva uusi emoyhtiö, sillä organisaatiot tekevät paljon yhteistyötä.

”Näemme paljon hyötyjä voimien yhdistämisessä sekä nykyisten asiakkaiden palveluksessa että molempien yhtiöiden kasvua ajatellen. Paikallis-Sähkö tarvitsee turvatekniikan palveluita ja Capcon voi keskittyä turvaratkaisuihin ja -palveluihin, kun me hoidamme osan asennustöistä”, Paikallis-Sähkön toimitusjohtaja Timo Keränen kertoo.

Etäohjaus, tietotekniikka ja ohjelmistot yleistyvät

”Capconin toimialue on laaja  ja ulottuu Kokkolasta Lappiin ja Oulusta Kainuuseen. Pitkien etäisyyksien maassa etäpalvelut ovat tärkeitä, sillä ne tehostavat asiakkaiden turvatekniikan hallintaa. Uskomme, että tulevaisuudessa kasvu keskittyy tietotekniikkaan, ohjelmistoihin ja täydentäviin palveluihin, Tomperi ja Qvist kertovat.

QMG on muutamassa vuodessa kasvanut monipuoliseksi ja valtakunnalliseksi talotekniikkakonserniksi. Konsernin näkemyksen mukaan turvatekniikan markkinoilta puuttuu yhtenäinen, koko maassa toimiva palveluverkosto.

”Turvatekniikka liittyy läheisesti rakennusten digitalisaatioon, automaatioon ja muuhun talotekniikkaan. On hienoa saada Capconin ammattilaiset mukaan Paikallis-Sähköön ja konserniin. He muodostavat hyvän perustan QMG:n turvapalveluille”, QMG:n Pohjois-Suomen aluejohtaja Heikki Kiiskilä toteaa.

Kiiskilän mukaan QMG:n tavoitteena on löytää eri puolilta maata useita yrittäjiä, joita kiinnostaa tulla mukaan rakentamaan turvatekniikkapalvelua osana johtavaa talotekniikkaosaamista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “QMG laajentaa turvatekniikkapalveluihin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat