Senaatti myy 130-vuotiaan talon Punavuoressa – uusi ostaja kaavailee yläkerroksiin asuntoja

Rakennus vaihtaa omistajaa reilulla 14 miljoonalla eurolla. Kauppa solmittiin ehdollisena vuonna 2017 ja se on odottanut kaavamuutoksen vahvistumista.

Rakennus valmistui vuonna 1899 asuinkäyttöön.

Senaatti-kiinteistöt on myynyt Helsingin Punavuoressa osoitteessa Ratakatu 3 sijaitsevan kiinteistön Kiinteistö Oy Helsingin Ratakatu 3:lle. Kauppahinta on 14 050 000 euroa.

Ehdollinen kiinteistökauppa allekirjoitettiin vuonna 2017 käydyn tarjouskilpailun perusteella. Kaupan toteutus jäi odottamaan kohteen asemakaavan muutosta sekä eduskunnan hyväksyntää. Eduskunta hyväksyi kaupan jo vuonna 2017, mutta kaupan mahdollistava kaavamuutos vahvistui vasta helmikuussa.

Tontilla sijatsevan kuusikerroksisen rakennuksen ovat suunnitelleet arkkitehdit Selim A. Lindqvist ja Elia Heikel. Se valmistui vuonna 1889 asuinkäyttöön.

Alun perin rakennus muodostui kolmesta rakennuksesta, jotka on vuosien varrella yhdistetty ja muutettu toimistotiloiksi. Uusi omistaja sunnittelee toteuttavansa rakennuksen alimpiin kerroksiin liike- ja toimistotilaa ja 2.–6. kerroksiin arvoasuntoja.

Tontin pinta-ala on 1 424 neliömetriä ja rakennuksen noin 6 700 bruttoneliömetriä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Senaatti myy 130-vuotiaan talon Punavuoressa – uusi ostaja kaavailee yläkerroksiin asuntoja”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat