Kokeile kuukausi maksutta

Sulkavuoren keskuspuhdistamo Rambollille – rakennuttamis- ja valvontaurakan arvo 4,6 miljoonaa

Pirkanmaan merkittävimmän ympäristöhankkeen urakat valmistuvat 2025.

Suurhanke keskittää kuuden Tampereen seudun kuntayksikön jätevesien käsittelyn Sulkavuoren kalliopuhdistamoon. (Kuva: Ramboll)
Kuuntele juttu

Ramboll CM oy ja Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo oy ovat tehneet sopimuksen Sulkavuoren keskuspuhdistamon ja Raholan ja Viinikanlahden pumppaamoiden rakennuttamisesta ja valvonnasta. Sopimuksen arvo on 4,6 miljoonaa euroa.

Tampereen Seudun Keskuspuhdistamon suurhanke keskittää kuuden Tampereen seudun kuntayksikön jätevesien käsittelyn Sulkavuoreen rakennettavaan kalliopuhdistamoon.

Pirkanmaan seudun historian merkittävin ympäristöhanke hyödyntää uusinta tekniikkaa jäteveden puhdistamisessa. Uuden puhdistamon myötä pystytään vähentämään nykyisiä päästöjä mm. fosforin, typen ja orgaanisen aineen osalta. Puhdistamo tulee olemaan sähkön ja lämmön osalta suurelta osin energiaomavarainen.

Rakennuttamiseen ja valvontaan liittyvät urakat valmistuvat 2025.

”Sopimus vahvistaa edelleen asemaamme teollisen rakennuttamisen toimijana. Hankkeella on erittäin iso työllisyysvaikutus Rambollin monelle yksikölle. Sopimus tulee työllistämään paikallisesti jopa 20 rakennuttamisen ammattilaista”, Ramboll CM:n toimitusjohtaja Valtter Kari kertoo tiedotteessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sulkavuoren keskuspuhdistamo Rambollille – rakennuttamis- ja valvontaurakan arvo 4,6 miljoonaa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat