Assemblin sai Turusta suuren LVI-urakan

Assemblin tekee Turkuun sijoittuvan suuren logistiikkakeskuksen putki- ja ilmanvaihtotyöt.

Modernista logistiikkakeskuksesta ei tule tavanomainen halli, vaan sen suunnittelussa on kiinnitetty huomiota myös muihin kuin logistisiin seikkoihin. Kuva: NREP

Turun lentokentän läheisyyteen nousee uusi iso logistiikkakeskus pohjoismaista designia myyvän Finnish Design Shopin käyttöön. Reilun 12 000 neliön kokoiseen logistiikkakeskukseen rakennetaan varastojen lisäksi yhtiön toimisto, noutopiste sekä näyttelytila.

Rakennuksen rakentamisesta vastaa NREP Logicenters, kohteen päätoteuttaja on YIT. Assemblin tekee  kohteeseen ilmavaihto- ja putkityöt.

Tammikuussa 2021 alkanut rakennusprojekti on hyvässä vauhdissa ja tällä hetkellä Assemblinin talotekniikkaurakoinnin asentajat tekevät kohteessa pohjaviemäriasennuksia. Todella tiukassa aikataulussa tehtäviä asennuksia tehdään logistiikkahallissa 10 asentajan voimin. Projektin on määrä valmistua elokuun loppuun mennessä.

”KVR-luontoinen projektimuoto sisältää tässä projektissa myös suunnittelun ohjauksen, sillä aikataulut eivät sallineet suunnitelmien valmiiksi saattamista ennen tekniikkaurakoitsijoiden valintaa”, Assemblinin Talotekniikkaurakoinnin Turun aluejohtaja Ari Oksanen kertoo.

Modernista logistiikkakeskuksesta ei tule tavanomainen halli, vaan sen suunnittelussa on kiinnitetty huomiota myös muihin kuin logistisiin seikkoihin. Arkkitehtoniset arvot sekä kestävä kehitys ovat olleet suunnittelussa mukana alusta asti.

Kahteen kerrokseen rakentuvan logistiikkakeskuksen katolle tulee 600 aurinkopaneelia ja tontille rakentuu 24 maalämpökaivoa.

Kohteen rakennuttaa logistiikkakiinteistöjen kehittäjä NREP Logicenters. Tämän logistiikkakeskuksen rakennushankkeelle haetaan selvitysten jälkeen yhteisen tavoitteen mukaista ympäristösertifikaattia.
Logistiikkakeskuksen pääsuunnittelijana toimii Arkkitehtiruutu, sen julkisivusuunnittelusta vastaa Avanto Arkkitehdit ja sisustussuunnittelusta Creative Studio.

Finnish Design Shop on Turussa vuonna 2004 perustettu pohjoismaiseen designiin keskittyvä verkkokauppa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Assemblin sai Turusta suuren LVI-urakan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat