Barona aikoo kasvaa rakennus- ja teollisuusalalla – teki yrityskaupat kahdesta ohjelmistoyrityksestä

Henkilöstöpalveluihin erikoistunut Barona on ostanut vähemmistöosakkuuden kahdesta kotimaisesta rakennus- ja teollisuusalan ohjelmistoyrityksestä Takamäestä sekä Qreformista.

Kuvituskuva. Barona on kasvanut suureksi työnantajaksi välittämällä vuokratyövoimaa.

Yrityskaupan ansiosta Barona voi lisätä ja laajentaa myymiään henkilöstövuokrauspalveluitaan rakennushankkeissa ja prosessiteollisuuden investointiprojekteissa. Kokonaisuus pitää sisällään esimerkiksi työvoiman, kyvykkyyksien, työturvallisuuden ja lupaprosessien hallinnan. Barona laskee olevansa tällä hetkellä Suomen kuudenneksi suurin työnantaja.

Yrityskaupan osapuolten tavoitteena on syventää yhteistyötä tulevaisuudessa.

Takamäki tarjoaa digitaalisia ratkaisuja työmaiden ja teollisuuden kohteiden turvallisuusjohtamiseen ja ulkoisen työvoiman hallintaan. Sen asiakkaita ovat muun muassa Stora Enso, ABB, Destia ja Fira.

Qreformin järjestelmää käytetään teollisuudessa sekä sosiaali- ja terveysalalla henkilöstön pätevyyksien ja työturvallisuuden hallinnassa. Asiakasyrityksiä ovat esimerkiksi Neste, VR ja Esperi Care.

”Teknologian merkitys kasvaa rakennus- ja teollisuusaloilla sekä työmailla, joissa merkittävä digiloikka on vielä tekemättä. Qreformin ja Takamäen järjestelmien ja uuden teknologian avulla kykenemme auttamaan näiden alojen yrityksiä kehittämään turvallisuutta ja luomaan yhä tehokkaampia prosesseja”, Baronan rakennusalasta vastaava johtaja Timo Ahola sanoo.

Takamäen ohjelmistoratkaisu on kehitetty tiiviissä yhteistyössä suurten rakennus- ja teollisuustoimijoiden kanssa. Site Manager -palvelua käytetään päivittäin keskimäärin 1 500 työmaalla.

Qreformin Rego-järjestelmän avulla hallitaan riskejä, poikkeamia, laatua sekä työntekijöiden pätevyyksiä ja työvuorojen resurssiohjausta.

Yrityskauppa on solmittu niin, että Baronan omistusosuutta voidaan kasvattaa tulevaisuudessa.

Barona työllistää vuosittain noin 30 000 työntekijää, joista yli 6 000 työllistyy rakennus- ja teollisuusaloille. Yrityksen vielä vahvistamaton liikevaihto vuonna 2020 oli 347 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Barona aikoo kasvaa rakennus- ja teollisuusalalla – teki yrityskaupat kahdesta ohjelmistoyrityksestä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat