Kokeile kuukausi maksutta

Lujatalo sai kymmenien miljoonien asuntourakat pääkaupunkiseudulle

Lujatalo rakentaa Ta-Yhtiöille ja Satolla asuntoja yhteensä 50 miljoonan euron edestä.

Ta-Yhtiöiden uudet asunnot sijoittuvat uudelle asuinalueelle Kruunuvuorenrantaan. Kuva: TA-Yhtiöt.

TA-Yhtiöille Helsingin Kruunuvuorenrantaan rakennetaan hankkeen toisessa vaiheessa 108 uutta asuntoa. Satolle valmistuu 135 asuntoa Espoon Vermonniityn kasvavalle alueelle.

Lujatalon TA-Yhtiöille rakentama tiiviin rakentamisen korttelihanke, Haakoninlahti, nousee meren läheisyyteen Helsingin Kruunuvuorenrantaan. Kesällä 2020 aloitetun hankkeen ensimmäisen vaiheen neljän asuinrakennuksen ja 76:n asunnon jatkoksi rakennetaan nyt alkavassa toisessa vaiheessa viisi asuinrakennusta, joista kolme ovat kerrostaloja ja kaksi rivi-paritaloja.

Yhteensä toisessa vaiheessa rakennetaan 108 kappaletta Hitas-, vuokra- ja asumisoikeusasuntoa yksiöistä ja kaksioista perheasuntoihin sekä 70:n autopaikan parkkihalli. Urakan arvo on 31 miljoonaa euroa.

”Hankkeessa on edustettuna niin Hitas-omistusasuntoja kuin myös yleishyödyllistä, valtion tukemaa asumisoikeusasunto- ja vuokra-asuntotuotantoa”, TA-Yhtiöiden rakennuttajapäällikkö Mikael Lönnroth kertoo tiedotteessa.

Satolle rakennetaan Vermonniittyyn Runoratsunkadulle uusia vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja. Kohde koostuu 16-kerroksisesta kerrostalosta, jossa on yhteensä 135 asuntoa yksiöistä kaksioihin sekä perhehuoneistoihin. Urakan arvo on noin 20 miljoonaa euroa.

”Asuinrakennuksen suunnittelussa on huomioitu energiatehokkuus ja vuosikymmeniä kestävät rakennusratkaisut. A-energialuokkaa olevassa asuinrakennuksessa on energiatehokkaat ikkunat, lämmön talteenotolla varustetultu ilmanvaihto sekä katolle sijoitetut aurinkopaneelit. Asunnot ja yhteistilat on suunniteltu tehokkaasti, mikä osaltaan vähentää rakennuksen energiankulutusta ja parantaa hiilijalanjälkeä”, Saton investoinneista vastaava liiketoimintajohtaja Arto Aalto sanoo.

”Olemme tyytyväisiä, että saamme jatkoa pitkäaikaisille asiakkuuksille näiden hankkeiden muodoissa. Kaupungistuminen jatkuu koronapandemiasta huolimatta ja tällaiset kasvavilla alueilla olevat hankkeet ovat ilman muuta osa ratkaisua”, Lujatalon toimitusjohtaja Harri Savolainen kertoo.

Molemmat urakat käynnistyvät huhtikuun alussa. Ensimmäinen eli TA-Yhtiöiden kohde valmistuu alkuvuonna 2023 ja Saton kohde kesällä 2023.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lujatalo sai kymmenien miljoonien asuntourakat pääkaupunkiseudulle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat