Kokeile kuukausi maksutta

Keravalle rakennetaan ensimmäinen täysin sijoittajalle menevä Boklok-puukerrostalo

Boklok ja Varma ovat sopineet Kiinteistö oy Keravan Terhikintie 1 -nimisen puuasuinkerrostalokohteen rakentamisesta Keravan Kurkelaan. Rakentaminen alkaa toukokuussa 2021, ja kohde valmistuu elokuussa 2022.

Osoitteeseen Terhikintie 1 Keravalla rakentuu yhteensä 102 vuokra-asuntoa. Kuva: Boklok / Skanska

Taloyhtiöön tulee 102 Varman vuokra-asuntoa Keravan keskustan läheisyyteen, osoitteeseen Terhikintie 1. Taloyhtiö koostuu kahdesta rakennuksesta: yhdestä kuusikerroksisesta ja yhdestä nelikerroksisesta puukerrostalosta. Asunnoista suurin osa on yksiöitä ja kaksioita, ja niissä on lasitettu parveke. Asukkaiden yhteiskäytössä ovat sauna, pesula, kerhohuone ja viihtyisä piha-alue.

Kyseessä on sekä ensimmäinen Boklok-hanke Varman kanssa että ensimmäinen täysin sijoittajamarkkinoille toteutettu Boklokin vuokra-asuntoprojekti Suomessa.

Varman kiinteistökehitysjohtajan Sari Raunion mukaan puurakentaminen on tärkeä teema Varman asunto- ja kiinteistösijoittamisessa.

”Terhikintie täydentää hyvin asuntosalkkuamme niin sijainnillaan kuin ideologiallaankin. Kohteen puurakentaminen tukee erinomaisesti Varman vastuullisuustavoitteiden toteuttamista sekä vastaa muuttuneeseen asiakaskysyntään: suomalaiset arvostavat yhä enemmän ympäristöystävällisesti rakennettuja asuntoja”, Raunio sanoo tiedotteessa.

Ympäristötehokkuus, puurakentaminen ja energiatehokkuus ovat Boklok-konseptin ytimessä. Keravan Terhikintien 1 -kohteen energialuokka on A, autokatoksessa on valmius sähköautojen lataukseen ja käytettävissä ovat hyvät julkisen liikenteen yhteydet – Keravan rautatieasemalle on matkaa alle kilometri. Kohde sijaitsee noin kilometrin päässä Keravan keskustasta. Alueella on myös hyvät puitteet ulkoiluun ja liikuntaan.

Boklok on asumisen konsepti, jonka ovat kehittäneet Skanska ja Ikea. Boklok rakentaa noin 1000 asuntoa vuosittain eri markkina-alueillaan, ja se on toteuttanut yli 14000 kotia Ruotsiin, Norjaan ja Suomeen. Vuonna 2019 se laajentui Isoon-Britanniaan.

Tätä artikkelia on kommentoitu 10 kertaa

10 vastausta artikkeliin “Keravalle rakennetaan ensimmäinen täysin sijoittajalle menevä Boklok-puukerrostalo”

 1. Taattua Skanska laatua eettisyyden kera. Skanska ja Ikea ovat saaneet jotain suurta aikaan, jonka kestävyydestä on kaiketi riidelty jo heidän pienempienkin hankkeiden osalta. Mukavaa on kuitenkin se, että sijoittajaorganisaatioille ja etenkin vuokra-asumiseen kelpaa vaikka lautamaja. Raha kun on se joka ratkaisee. Sitä on eettisyys, moraali, vastuullisuus, ei tiedä vaikka jatkossa digitaalisuuskin.

 2. Puurakentamisen sanotaan työllistävän Suomessa. Edellinen BoKlok-kerrostalo kai tuotiin sisutuksineen päivineen Virosta. Kuinka on tämän kanssa? Työllistäneekö tämä suomalaista rakentajaa tai rakennustuoteteollisuuden työntekijää?

  1. Jussi on oikeassa. Tätä halutaan tarkoituksenmukaisesti piilotella, tai ei olla huomaavinaan. Ilmainen lounas vai jotain muuta….?

   Toisaalta saamme yhä isommassa määrin kiittää Virolaisia, Latvialaisia, Puolalaisia siitä, että ovat rakentaneet jo pitkään ja rakentavat Suomea, etenkin pääkaupunkiseutua. He ovat uusia Suomen jälleenrakentajia. Me Suomalaiset voimme keskittyä vain sijoittamiseen, rahaa on, jo pelkästään asumistukijärjestelmämme takaa sen.

  2. Talot tehtiin suomalaisen firman CLT-rungosta, ilmeisesti se oli liian kallista, massiivipuu olisi tietysti paras ja hengittää paljon paremmin kuin betoni. Betonisandwich on osoittautunut korjauskelvottomaksi.

   https://timbeco.ee/fi/tietoa-yrityksesta/

  3. Mistäs Jussi valtaosa betonirakenteiden raudoitteista ja raudoittajista tulee? Vihje: ei pohjoismaista

   1. Itseasiassa suurin osa Suomessa käytetyistä betoniraudoitteista tulee Norjasta, jonkinverran tulee Keski-Euroopasta ja hyvänä kakkosena Norjan jälkeen on Itä-Eurooppa / Venäjä.

  4. Nämä puurakentamisen pönkityspuheet ovat suorastaan lutusia 😂 Kyllä ne kehtaa ja kehtaahan ne. Ollaan jo lähellä USAlaista myyntikampanjaa, tuote voi olla vaikka kuinka hanurista, tärkeää on esitellä se suu hymyssä, valkaistuin hampain, kultaketju kaulassa 🤣

   Heidän onnekseen palstatilaa on tarjolla. Vastuullisuutta ei sen sijaan paljon edellytetä.

 3. 34 huoneistoa ei paljoa pyllistä, se on Ikea kerrostalo, Suomessa valmistettua on Ikealta turha etsiä, huono esimerkki.

 4. Ihana bokklok, piikki Suomen betonikartellin pyllyssä.

  1. Jos uskaltaa mennä parvekkeelle 😂

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat