Kokeile kuukausi maksutta

Suomalaisyhtiö teetti Saksassa tutkimuksen koululuokan ilmanvaihdosta

Saksalaisen tutkimuslaitoksen mukaan ikkunatuuletus ei ole riittävä keino viruksen poistamiseen sisäilmasta.

Saksalaisen tutkimuslaitoksen mukaan ikkunatuuletus ei ole riittävä keino viruksen poistamiseen sisäilmasta.

Tutkimus tehtiin oikeassa koululuokassa ja sen teki saksalainen kaupallinen tutkimuslaitos TÜV SÜD. Se käytti kriteereinään ydinvoimaloiden vuotomittauskriteereitä. Testilaitteina tutkimuksessa olivat suomalaisyhtiö Uniqairin ilmanpuhdistimet.

Testissä todennettiin aiemmin yrityksen ilmanpuhdistajille tehdyt supertietokonesimulaatiot.

Tutkimus tehtiin kahdessa luokkahuoneessa saksalaisessa koulussa ja siinä käytettiin tarkkoja kriteereitä ja mittaustekniikkaa. Testissä selvitettiin miten ilman viruspitoisuus muuttuu tuulettamalla ja ilmanpuhdistimien avulla.

Ilmanpuhdistimiset sijoitettiin tarkoituksella epäoptimaalisesti, kuten esimerkiksi huoneen nurkkaan. Näin varmistettiin, ettei sijainti voinut vaikuttaa ilman viruspitoisuuden muuttumiseen.

Tutkimuksessa käytettiin merkkiaineena perfluorohiiliyhdisteitä, joita on käytetty esimerkiksi Yhdysvalloissa vuosikymmenien ajan ydinvoimaloiden vuotojen sekä sotilassuodattimien testaamisessa.

Tuloksien mukaan pelkkä tuuletus ei riitä viruksen poistamiseen ilmasta. TÜVin mukaan suomalaisyhtiön ilmanpuhdistimet sekoittavat ilmaa kaikkialla huoneessa optimaalisesti ja hiukkasten määrä vähentyi merkittävästi huoneen kaikilla alueilla laitteen sijoittelusta huolimatta. Viruspitoisuus aleni vaikka puhdistinta käytettiin tarkoituksella vain osateholla.

”Laitteemme huuhtelevat huoneen ilmatilaa kaikkiin suuntiin: epäpuhdas ilma imetään laitteen yläosasta ja puhdas ilma palautetaan alaosasta, jotta viruspitoisuus saadaan laskettua”, Uniqairin toimitusjohtaja Panu Riikonen kertoo.

TÜV SÜD on arvostettu kaupallinen auditointi- ja sertifiointiorganisaatio, joka toimii esimerkiksi terveyteen, hygieniaan ja turvallisuuteen liittyvillä tuote- ja sovellusalueilla. TÜVin tutkimustulokset ovat puolueettomia.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suomalaisyhtiö teetti Saksassa tutkimuksen koululuokan ilmanvaihdosta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat