Kokeile kuukausi maksutta

Y-Säätiö ostaa Nuorisosäätiöltä 595 asuntoa – asunnot edelleen nuorten vuokrattaviksi

Y-Säätiö ja Nuorisosäätiö tekevät asunnoista esikauppasopimuksen. Lopullinen kauppa on tarkoitus hyväksyä vielä toukokuun aikana.

Nuorisosäätiöllä on nuorille tarkoitettuja vuokra-asuntoja mm. Vantaan Tammistossa.

Kohtuuhintaiseen vuokra-asumiseen erikoistunut Y-Säätiö ostaa talousvaikeuksiin ajautuneelta Nuorisosäätiöltä 595 nuorille tarkoitettua Arava-lainoitettua vuokra-asuntoa. Kiinteistöt sijaitsevat pääosin Uudellamaalla. Kauppa sisältää asuintalot myös Lahdessa, Hollolassa, Orimattilassa ja Lappeenrannassa.

Y-Säätiö on pitkänlinjan asunnottomuustoimija ja Suomen neljänneksi suurin vuokranantaja. Se on poliittisesti sitoutumaton ja voittoa tavoittelematon säätiö.

Asunnot säilyvät jatkossakin alle 30-vuotiaille tarkoitettuina nuorisoasuntoina ja nykyisten asukkaiden vuokrasopimukset pysyvät ennallaan. Ostettavia kiinteistöjä sitoo Arava- ja Stea-rahoitusten tuomat rajoitteet eli asuntojen käyttötarkoituksen on pysyttävä ennallaan.

Y-Säätiö ja Nuorisosäätiö tekevät asunnoista esikauppasopimuksen. Lopullinen kauppa on tarkoitus hyväksyä toukokuun aikana. Kauppa edellyttää Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Aran sekä sosiaali- ja terveysministeriön hyväksynnän. Ara määrittelee asuntojen luovutushinnan.

Asunnot siirtyvät Y-Säätiön hallintaan 1.6.2021. Asuntoja vuokraa jatkossa Y-Säätiön kokonaan omistama M2-Kodit, joka on keskittynyt Ara-vuokra-asuntojen vuokraamiseen.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Y-Säätiö ostaa Nuorisosäätiöltä 595 asuntoa – asunnot edelleen nuorten vuokrattaviksi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat