Espoon Tontunmäessä halutaan rakentaa kerrostaloja 70-luvun betonielementtitalojen tilalle – aloite tuli neljältä taloyhtiöltä

Aloite asuintalojen purkamiseen on tullut alueen neljältä asunto-osakeyhtiöltä.

Espoon Tontunmäessä suunnitellaan kerrostaloja vanhojen betonielementtitalojen tilalle.

Neljä asunto-osakeyhtiötä on ehdottanut kaupungille uusien asuintalojen kaavoittamista vanhojen kaksikerroksisten asuintalojen paikalle. Nykyiset asuintalot ovat 1970- ja 1980-luvulla rakennettuja betonielementtitaloja ja pian peruskorjausiässä.

Asuntoyhtiöt omistavat Koivu-Mankkaan tien ja Tontunmäentien väliselle alueelle jäävät tontit.

Espoossa on nyt kaavailtu kortteliin rakennusoikeutta moninkertaisesti nykyiseen verrattuna.

Tarkkoja suunnitelmia siitä, minkälaisia asuintaloja alueelle tulee, ei vielä ole. Korttelin kaavatavoitteita käsitellään Espoon kaupunkisuunnittelulautakunnan kokouksessa ensi viikolla.

Kaavatavoitteiden mukaan alueen korkeimmat rakennukset sijoitettaisiin lähelle tietä ja metroasemaa. Sen jälkeen rakennukset madaltuisivat.

Urheilupuistosta tulossa yhä enemmän myös hotelli

Vieressä sijaitsevalle Tapiolan urheilupuiston alueelle on rakentumassa hyvin kaupunkimainen ja paikoin korkea sekä tiivis alue.

Lähelle metroasemaa on määrä nousta kerrostaloja noin 6–8 kerroksen korkeuteen ja alueen korkeimmat talot tulevat olemaan yli kymmenen kerroksen kerrostaloja.

Länsimetron valmistuminen on vaikuttanut alueen kehittymiseen hyvin nopeasti. Aiemmin lähinnä urheiluhalleistaan ja kentistään tunnettu alue on kehittymässä yhä enemmän myös asuinalueeksi.

Tapiolan urheilupuistoon on tulossa huomattava määrä uusia asuntoja, palveluita rakennusten kivijalkoihin sekä muun muassa hotelli.

Mahdollisimman muunneltavia yhteistiloja

Tontunmäen uuteen asuinkortteliin halutaan suunnitella mahdollisimman muunneltavia yhteistiloja sekä erilaisiin tarpeisiin soveltuvia monipuolisia harrastetiloja.

Korttelissa on myös tarkoitus kokeilla asukkaiden yhteisöllisyyttä parantavia ja eriytymistä vähentäviä menetelmiä esimerkiksi jakamistalouden palvelualustojen avulla.

Alueen asuintalojen purkamisessa ja uusien talojen rakentamisessa on määrä ottaa huomioon ilmastovaikutukset.

Urheilupuistoon kaavaillaan hotellia

Tapiolan urheilupuistoon on Espoon kaupunginvaltuustossa hyväksytty suunnitelma, jonka mukaan alueelle rakennetaan 6 000 paikan stadion, asuntoja 900 uudelle asukkaalle ja 14-kerroksinen hotelli.

Myös urheilupuiston lajitarjontaa on tarkoitus muuttaa monipuolisemmaksi tulevaisuudessa.

Alueelle suunnitellaan erilaisia ulkoliikuntapaikkoja, kuten skeittaukseen, katukoripalloon ja pöytätennikseen sopivia alueita. Alueella on jo nyt runsaasti sisäliikuntaan, kuten koripalloon, tennikseen ja yleisurheiluun soveltuvia paikkoja.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoon Tontunmäessä halutaan rakentaa kerrostaloja 70-luvun betonielementtitalojen tilalle – aloite tuli neljältä taloyhtiöltä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat