HU: Malmin kentän rakentamisen kannattavuutta ei arvioida uudelleen

Malmin lentokenttäalueen esirakentamiskustannusten tarkistamista ja asuntorakentamisen taloudellisen kannattavuuden uudelleenarviointia on esitetty valtuustoaloitteella, Valtuuston enemmistö totesi keskiviikkona aloitteen loppuunkäsitellyksi, kertoo Helsingin Uutiset.

Kaupunki haluaa alkaa rakentaa Lentoasemankortteleita Malmilla. Kuva: Voima Graphics Oy / Helsingin kaupunki asemakaavoitus

Kaupunginvaltuuston enemmistö totesi, että kattava esirakentamisuunnitelma on tehty vuonna 2017. Suunnitelmaa on tarkennettu ensimmäiseksi rakennettavien Nallenrinteen ja Lentoasemakorttelin tarpeisiin vuonna 2019. Esirakentamisen selvityksiä tarkennetaan vielä alueen suunnittelun ja rakentamisen edetessä.

Kaupunki tulee investoimaan esi-, katu- ja puisto- sekä palvelurakentamiseen Malmilla noin 500 miljoonaa euroa. Koska yksi kaupungin budjetistaan investoima euro käynnistää noin 4–8 euron edestä yksityisiä investointeja, arvioidaan yksityisten investointien olevan Malmilla noin 3 miljardia euroa.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “HU: Malmin kentän rakentamisen kannattavuutta ei arvioida uudelleen”

  1. Josko tämän asian käsittely nyt vihdoin loppuisi.

    Demokratia on sellaista, että enemmistö päättää ja vähemmistön tulee näihin päätöksiin alistua. Tästä pienen elitistipiirin harrastuspaikasta keskellä Helsinkiä on nyt tehty ihan tarpeeksi monta päätöstä. Riittää jo. Olisi tekojen aika.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat