Kokeile kuukausi maksutta

JHL jatkaa työtaistelua Destiassa – uusi lakko juhannusviikolla

Destian lisäksi lakkoon menevät Oulun Energia Urakoinnin työntekijät.

JHL:n mukaan tes-vaihdos vie destialaisten palkoista satoja ja jopa tuhat euroa vuodessa. Destia ilmoitti jo aiemman lakon yhteydessä, että työtaistelu on laiton.

Ammattiliitto JHL aloittaa ensi viikolla uuden työtaistelun Destiassa.  JLH:n mukaan he eivät ole saaneet yhtiöltä kirjallista lausuntoa siitä, ettei se alenna palkkoja tulevan tes-vaihdoksen myötä. JHL on jo aiemmin vaatinut, että Destia neuvottelee tilanteesta liiton kanssa.

Tällä hetkellä Destia noudattaa Paltan ja JHL:n välistä sopimusta, mutta aikoo liittyä infra-alan tesiin vuoden 2022 alussa.

Vastalauseena JHL julistaa Destian ja Oulun Energia Urakoinnin työt lakkoon 21.-24. kesäkuuta. Työtaistelu alkaa maanantaina 21.6. kello 00.0 ja päättyy torstaina 24.6. kello 24.00. Myöskään muiden liittojen työntekijät eivät tee lakonalaista työtä. Lakon ulkopuolelle on rajattu liikennevalojen ja sähköverkon vikapäivystys.

JHL:n edellinen lakko Destiassa järjestettiin 8.-10. kesäkuuta, jolloin JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine kertoo keskustelleensa yhtiön johdon kanssa.

”Yhtiön johto vakuutti, että heidän ei ole tarkoitus laskea palkkoja. Pyysin lausunnon kirjallisena, mutta tähän Destia ei suostunut. Meidän on jatkettava taistelua, koska yhtiö ei sitoudu kunnolliseen palkkatasoon”, Niemi-Laine linjaa tiedotteessa.

JHL:n mukaan tes-vaihdos vie destialaisten palkoista satoja ja jopa tuhat euroa vuodessa.

Destia on todennut jo aiemman JHL-lakon laittomaksi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “JHL jatkaa työtaistelua Destiassa – uusi lakko juhannusviikolla”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat