Peab vie oman asuntotuotantonsa A-energialuokkaan – osa yhtiön hiilineutraaliustavoitetta

Peab Kiinteistökehitys oy:n toimitusjohtaja Juha-Pekka Eskolan mukaan ympäristönäkökulmat ovat nousseet myös asiakkaiden prioriteettilistalla korkeammalle tasolle.

Peabin As Oy Helsingin Sumpparin työmaa Sompasaaressa. Kuvat: Jaakko Lukumaa

Rakennusyhtiö Peab aikoo olla hiilineutraali rakentaja vuoteen 2035 mennessä. Yhtenä askeleena on se, että yhtiön kaikki uudet asunnot täyttävät jatkossa nykyisen A-energialuokan vaatimukset.

”A-energialuokka on vahva takuu sille, että huomioimme ympäristövastuulliset ratkaisut, energiatehokkuuden ja päästöjen vähentämisen. Jo nyt osa asunnoistamme on täyttänyt A-energialuokan vaatimukset”, kertoo Peab Kiinteistökehitys oy:n toimitusjohtaja Juha-Pekka Eskola.

Ympäristönäkökulmat ovat nousseet hänen mukaansa myös asiakkaiden prioriteettilistalla korkeammalle tasolle. He ovat entistä kiinnostuneempia esimerkiksi asuntojensa hiilijalanjäljestä.

”Energiatehokkuus vähentää lämmitysenergian tarvetta. Tämä säästää asukkailta rahaa ja samalla pienentää rakennuksen hiilijalanjälkeä. Aiomme parantaa energiatehokkuutta erityisesti talotekniikkaan, kuten ilmanvaihtoon  liittyvillä suunnitteluratkaisuilla”, Eskola lisää.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Peab vie oman asuntotuotantonsa A-energialuokkaan – osa yhtiön hiilineutraaliustavoitetta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat