Kokeile kuukausi maksutta

Tokmanni satsaa aurinkosähköön – kesän lopulla kauppaketjulla on jo 50 voimalaa

Kesän lopussa Tokmannin aurinkovoimaloiden määrä kasvaa 50:een ja tuotanto 6 000 megawattituntiin.

Porvoon Tokmannin aurinkopaneeleiden asennustyöt valmistuvat kesäkuussa. Aurinkovoimaloita on tulossa kesän aikana mm. Pirkkalaan, Iittiin, Kaarinaan ja Keravalle. (Kuva: Jarkko Honkanen, Solarigo Systems)

Tokmanni on asennuttanut jo 20 000 aurinkopaneelia toimipisteidensä katoille eri puolille Suomea. Merkkipaalu ylittyi kesäkuun puolivälissä Porvoossa, jossa Tokmanni-myymälän katolle asennetaan yhtiön 41:ttä aurinkovoimalaa. Teknologiatoimittajana on Solarigo Systems.

Kesän lopussa Tokmannin aurinkovoimaloiden määrä kasvaa 50:een, sillä uusia asennuksia on sekä käynnissä että suunnitteilla useisiin myymälöihin. Aurinkovoimalat tuottavat jo noin seitsemän prosenttia kauppaketjun vuotuisesta sähkönkulutuksesta ja tavoitteena on nostaa se yli 10 prosenttiin.

Tällä hetkellä Tokmanni on myymälämääräänsä nähden yksi kaupan alan suurimmista aurinkosähkön tuottajista Suomessa.

”Tänä kesänä aurinkosähkön vuosituotanto nousee noin 6 000 megawattituntiin. Itse tuotetun aurinkosähkön lisäksi myös kaikki Tokmannin ostama sähkö on uusiutuvaa sähköä”, kauppapaikka- ja konseptijohtaja Harri Koponen kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tokmanni satsaa aurinkosähköön – kesän lopulla kauppaketjulla on jo 50 voimalaa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat