YIT rakentaa Nrepille lähes 100 miljoonan euron edestä vuokra-asuntoja

YIT ja kiinteistösijoittaja ja -kehittäjä Nrep ovat sopineet vuokra-asuntokohteiden rakentamisesta Varsovaan, Puolaan.

Kuva: YIT

Sopimuksen piirissä on hieman yli 1000 asuntoa, ja sen arvo on noin 100 miljoonaa euroa. Ensimmäisen vuokra-asuntokohteen on tarkoitus valmistua vuoden 2022 lopussa.

”Strateginen tavoitteemme on nopeuttaa monivaiheisten aluehankkeiden kehittämistä toteuttamalla osa hankkeen vaiheista vuokrakohteina yhteistyössä institutionaalisten sijoittajien kanssa. Institutionaalinen sijoittaminen vuokra-asuntohankkeisiin on tavanomaista Suomessa, ja nyt markkina on vahvasti kehittymässä myös CEE-maissa”, YIT:n Asuminen CEE -divisioonan johtaja Tom Sandvik sanoo tiedotteessa.

Pohjoismaisena kiinteistösijoittajana ja -kehittäjänä tunnettu Nrep laajentaa nyt toimintaansa Puolaan. YIT:n kanssa sovitun asuntosijoituksen ohella Nrep on ostanut maasta paikallisen logistiikka-alan sijoittajan ja kehittäjän, BIK SA:n. Yhtiöllä on neljä pysyvää logistiikkakohdetta, joista kahta on mahdollista laajentaa, sekä yksi tontti. Nrepillä on Puolassa käytettävissään yli 130000 neliömetriä logistiikkatilaa.

Nrep aikoo sijoittaa Puolaan 500 miljoonaa euroa vuoden loppuun mennessä.

”Puolaa voidaan kutsua Euroopan tiikeritaloudeksi, jossa työllisyysaste on korkea ja palkkakehitys nopeaa. Kiinteistöjen laatu ja saatavuus eivät ole kuitenkaan pysyneet kiihtyvän kasvun mukana”, Nrepin sijoitusjohtaja ja osakas Jani Nokkanen sanoo.

Nrep pyrkii rakennuttamaan yhteensä 10000 kotia Puolan suurimpiin kaupunkeihin vuoteen 2025 mennessä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “YIT rakentaa Nrepille lähes 100 miljoonan euron edestä vuokra-asuntoja”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat