Caruna vakuuttaa: Valtaosa sähkönsiirtomaksusta palvelun parantamiseen

Siirretyn energian määrä vaikuttaa yhtiön mukaan vain noin 20 prosenttiin kustannuksista.

 

Caruna on julkaissut verkkosivuillaan sähkönsiirtolaskurin, jolla se haluaa avata paljon keskustelua aiheuttaneiden siirtomaksujen todellisia taustoja.

Jokaisesta Carunalle maksetusta sähkönsiirtoeurosta noin 70 senttiä käytetään yhtiön mukaan verkon parantamiseen ja verkkopalvelun tuottamiseen asiakkaille. Siirretyn energian määrä vaikuttaa vain noin 20 prosenttiin kustannuksista.

Näin vakuutetaan Carunan julkaisemassa sähkönsiirtolaskurissa, jolla se haluaa avata paljon keskustelua aiheuttaneiden siirtomaksujen todellisia taustoja. Carunan mukaan 42 senttiä jokaisesta siirtomaksueurosta käytetään verkonparannusinvestointeihin ja 14 senttiä viankorjaukseen, kunnossapitoon, sähkön mittaukseen, asiakaspalveluun, henkilöstön palkkoihin sekä ICT-kustannuksiin. Viimeksi mainittujen osuus on samaa tasoa kuin omistajille maksetut korot ja osingot.

Oman toiminnan rahoittamiseen kuluu jokaisesta saadusta eurosta 12 senttiä.

”Asiakas- ja muista sidosryhmätutkimuksista saadun palautteen pohjalta sähkönjakelun hinnoitteluun toivotaan suurta avoimuutta ja läpinäkyvyyttä. Otamme edelleen mielellämme vastaan palautetta, jotta voimme vastata sidosryhmiemme tiedontarpeisiin sähkönjakelun hinnoittelusta ja hintanäkymistä jatkoon”, sanoo Carunan regulaatio- ja strategiajohtaja Noora Neilimo-Kontio tiedotteessa.

Carunaan kuuluu kaksi erilaista sähkönjakeluyhtiötä: pääosin haja-asutusalueilla toimiva Caruna Oy sekä Caruna Espoo Oy, joka Espoon lisäksi vastaa Kauniaisten, Kirkkonummen sekä Joensuun keskustan alueen sähkönjakelusta.

Hinnoittelusivusto löytyy täältä.

 

 

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Caruna vakuuttaa: Valtaosa sähkönsiirtomaksusta palvelun parantamiseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat