Kokeile kuukausi maksutta

Cityconin vuokratuotot kasvussa – yhtiö jatkaa asuntojen määrän kasvattamista sijoitussalkussaan

Kauppakeskuksiin keskittyneen kiinteistösijoitusyhtiö Cityconin vuokratuotot nousivat huhti-kesäkuussa 50,8 miljoonaan euroon ja ylittivät sekä edellisvuoden vastaavan ajanjakson että edellisen vuosineljännekseen.

Cityconin toimitusjohtaja F. Scott Ball. Kuva: Citycon

Myös yhtiön kiinteistöjen käyvät arvot nousivat toisen peräkkäisen vuosineljänneksen. Cityconin
toisen vuosineljänneksen operatiivinen liikevoitto ylitti edellisvuoden tason.

Yhtiön kauppakeskusten toisen vuosineljänneksen kävijämäärät kasvoivat 11,9 prosenttia ja ensimmäisen vuosipuoliskon myynnit 1,8 prosenttia. Kesäkuun 2021 myynnit ylittivät korona-aikaa edeltäneen vuoden 2019 tason.

Koronapandemia näkyi edelleen vuokrausasteissa, sillä ne olivat alhaisemmat. Lisäksi erikoisvuokraus- ja pysäköintituotot olivat pienemmät. Vahvemmat valuuttakurssit paransivat nettovuokratuottoja 2,1 miljoonalla eurolla.

Operatiivinen tulos laski 32,7 miljoonaan euroon (36,3) kasvaneista nettovuokratuotoista huolimatta ja siihen vaikuttivat kasvaneet operatiiviset rahoituskulut sekä alhaisempi operatiivinen yhteis- ja osakkuusyritysten tulos. Operatiivinen tulos per osake oli 0,183 euroa (0,204). Oikaistu operatiivinen tulos oli 27,6 miljoonaa euroa (32,2) ja siihen vaikutti hybridilainan korot. IFRS-standardien mukainen tulos per osake oli 0,18 euroa (-0,23). Nousu syntyi pääasiassa sijoituskiinteistöjen käyvän arvon voitoista.

Tammi-kesäkuun nettovuokratuotot olivat 101,2 miljoonaa euroa, kun ne vuotta aiemmin olivat 102,6 miljoonaa euroa. Nettovuokratuottojen kehitys on yhtiön mukaan kuitenkin positiivinen, sillä huhti-kesäkuun nettovuokratuotot ylittivät tammi-maaliskuun tason.

”Raportoitu vuokranmaksu ensimmäisen vuosineljänneksen osalta oli 92 prosenttia, mutta on sittemmin noussut 96 prosenttiin heijastaen saatavien perimiskelpoisuutta. Toisen vuosineljänneksen vuokranmaksuaste on tällä hetkellä 94 prosenttia ja odotamme sen nousevan ensimmäisen vuosineljänneksen tavoin”, yhtiön toimitusjohtaja Scott F. Ball kertoo tulostiedotteessa.

Ballin mukaan aktiivinen yrityskauppamarkkina tukee Cityconin sijoitussalkun muutokseen tähtäävän strategian toteuttamista. Tammi-maaliskuussa yhtiö myi kolme ydinliiketoimintaansa kuulumatonta kiinteistöä.

”Pohjoismainen yrityskauppamarkkina jatkoi vahvistumistaan. Olemme lisäksi saaneet useita yhteydenottoja eri kohteidemme osalta hinnoilla, jotka ylittävät kohteiden kirja-arvon. Kiinnostus ja hinnoittelu ovat edelleen houkuttelevalla tasolla ja mahdollistavat pääoman kierrättämiseen portfolion muutosstrategiamme mukaisesti.”

Muutosstrategian mukaisesti Cityconin tavoitteena on kasvattaa asuntokiinteistöjen osuutta portfoliossa sekä pienentää muun kuin välttämättömyyshyödykkeisiin ja palveluihin keskittyvän vähittäiskaupan osuutta kiinteistösijoitussalkussaan.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Cityconin vuokratuotot kasvussa – yhtiö jatkaa asuntojen määrän kasvattamista sijoitussalkussaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat