Saikkosesta ja Junttilasta uudet rakennusneuvokset

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt kaksi uutta rakennusneuvoksen arvonimeä.

Eero Saikkonen on parhaillaan laajennettavan VIlpen tuotantolaitoksen rakennushankkeen vastaava mestari. Kuva: Vilpe

Rakennusneuvoksen arvonimen saivat Vilpen perustaja ja entinen toimitusjohtaja, rakennusmestari Eero Saikkonen Vaasasta ja toimitusjohtaja, rakennusinsinööri Ahti Junttila Espoosta.

Tasavallan presidentti myönsi kesäkuussa 50 arvonimeä, joista rakennusneuvoksia oli kaksi. Vuodesta 1943 asti nimettyjä rakennusneuvoksia on Suomessa alle 200.

Saikkosen arvonimi perustuu hänen tekemäänsä elämäntyöhön suomalaisen rakennusalan hyväksi. Hän on vaikuttanut suomalaiseen kattorakentamiseen kehittämillään tuoteinnovaatiolla sekä johtanut ilmanvaihdon päätelaitteita ja erikoiskattotarvikkeita valmistavaa yritystä Vilpeä.

Saikkonen arvostaa suuresti elettä Suomen valtiolta ja Sauli Niinistöltä.

”Tämä oli tosi iso yllätys. En olisi koskaan uskonut, että tällainen huomionosoitus toteutuu”, Saikkonen kertoo.

Saikkonen on toiminut rakennusalalla 56 vuotta. Hän jatkaa edelleen pääosin yrityksensä tuotekehityksen parissa ja vaikuttaa alan kehitykseen suhdeverkostonsa kautta.

”Jos terveys kestää, aion olla töissä 75-vuotiaaksi asti”, 71-vuotias Saikkonen sanoo.

Saikkonen on ollut toimitusjohtajan työnsä ohella vastaava mestari kymmenessä tehtaan laajennusprojektissa. Parhaillaan Vilpe tekee 2,5 miljoonan euron investointia tehdas- ja toimistotilojen laajentamiseksi ja uutta tilaa syntyy 1 881 neliömetriä. Saikkonen toimii myös tämän laajennusprojektin vastaavana mestarina.

Ahti Junttila työskentelee Tekovan toimitusjohtajana ja on yhtiön osakas. Hän on aiemmin työskennellyt esimerkiksi Rakennusliike Koivukosken toimitusjohtajana. Vuosina 2007-2015 hän oli Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL:n toimitusjohtaja.

Kesäkuussa jaettiin myös muita arvonimiä. Yli-insinöörin arvonimi myönnettiin johtavalle rakennesuunnittelija, rakennusinsinööri Pentti Aholle ja ylirakennusmestarin arvonimi entiselle työpäällikölle, rakennusmestari Pentti Sokajärvelle.

Kiinteistöneuvoksen arvonimen saivat Jari Enberg, Peter Estlander, Dick Lundell ja Tuomo Svanberg.

Maanmittausneuvoksen arvonimen sai entinen yli-insinööri Seppo Sulku.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Saikkosesta ja Junttilasta uudet rakennusneuvokset”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat