Kokeile kuukausi maksutta

Nurmijärvi aloitti kaavoituksen Keskon jättimäiselle logistiikkakeskukselle

Nurmijärven kunta on käynnistänyt Ilvesvuoren pohjoisosan kaavoituksen, ja asemakaavaluonnos tulee nähtäville alkusyksystä. Kunta on tehnyt alueen myynnistä kiinteistökaupan esisopimuksen Keskon kanssa.

Kuva: Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy.

Nykyisellään Ilvesvuoren pohjoisosa on kallioinen metsäalue Hämeenlinnan moottoritien ja Hämeenlinnantien välissä. Hyvien liikenneyhteyksiensä vuoksi Ilvesvuoren eteläosaa on jo kehitetty monipuolisena yritys- ja työpaikka-alueena.

Nurmijärven asemakaava- ja rakennuslautakunta käsittelee asemakaavamuutosta kokouksessaan 14. syyskuuta. Mikäli kaavaluonnos hyväksytään lautakunnassa, se asetetaan nähtäville syyskuun lopulla ja järjestetään asukastilaisuus.

Asemakaavan laadinnassa on tärkeää selvittää sen toteutuksen vaikutuksia. Keskeistä on myös suunnitella, miten mahdollisia haittoja estetään ja vähennetään.

Logistiikkakeskuksen toteutuksen vaatiman louhinnan ja maantäytön vaikutuksia arvioidaan lisäksi erillisessä ympäristövaikutusten arviointiprosessissa, jonka arviointiohjelma tulee nähtäville myöhemmin syksyllä. Siihen liittyen järjestetään vielä oma erillinen asukastilaisuus.

Tavoitteena on saada asemakaavaehdotus nähtäville alkuvuodesta 2022. Kaavan hyväksymisestä on tavoitteena päättää Nurmijärven valtuustossa syyskuussa 2022.

Keskus olisi toteutuessaan Suomen suurimpia

Kesäkuussa Nurmijärven kunta ja Kesko tekivät kiinteistökaupan esisopimuksen Ilvesvuoren pohjoisosan myynnistä logistiikkakeskuksen rakentamista varten. Toteutuessaan logistiikkakeskus olisi Suomen suurimpia. Rakentaminen tapahtuisi vaiheittain tämän ja osin seuraavan vuosikymmenen aikana. Kesko tekee rakentamista koskevia päätöksiä myöhemmässä vaiheessa.

”Hyvä logistinen sijainti palvelisi toteutuessaan hyvin tulevaisuuden tehokkaan logistiikkatoiminnon kehittämistä Keskon päivittäistavarakaupalle”, Keskon aluejohtaja Timo Heikkilä sanoo tiedotteessa.

Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä on kuvaillut Keskon kanssa tehtyä kiinteistökaupan esisopimusta kokonsa ja merkityksensä kannalta historialliseksi. Toteutuessaan logistiikkakeskus toisi merkittävästi uusia työpaikkoja ja lisäisi Nurmijärven elinvoimaa entisestään.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Nurmijärvi aloitti kaavoituksen Keskon jättimäiselle logistiikkakeskukselle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat