Kokeile kuukausi maksutta

Onvest myi Harvian osakkeita yli 77 miljoonalla – Onvest olisi halunnut ostaa lisää, mutta rahkeet eivät riittäneet

Perheyhtiö Onvest on myynyt valtaosan omistamistaan sauna- ja spa-yhtiö Harvia oyj:n osakkeista.

Kuuntele juttu

Ryhmä ulkomaalaisia ja kotimaisia sijoittajia on ostanut Onvestilta 77,2 miljoonalla eurolla hieman vajaan 8 prosentin osuuden Harviasta. Onvest oli ennen kauppoja sauna- ja spa-yhtiön suurin omistaja 12,33 prosentin osuudella. Onvestille jäi edelleen 4,4 prosentin omistusosuus.

”Suomalainen sauna on yksi vallitsevan pandemian harvoista voittajista, ja Harvia kasvoi kansainvälisesti räjähtäneen kysynnän myötä ennätysvauhdissa yksisarvisluokkaan. Olimme tämän upean kasvun keskellä yksityisenä, verrattain pienenä perheyhtiönä kuitenkin haastavassa tilanteessa. Olisimme halunneet kasvattaa osuuttamme Harviasta, mutta upean kiuas- ja spa-yhtiön valuaatio on noussut niin kovaksi, että rahkeemme eivät riittäneet haluamamme lisäosuuden ostamiseen”, Onvestin hallituksen puheenjohtaja Maria Toivanen kertoo tiedotteessa.

”Vaikka alkuperäinen tarkoituksemme Harviassa oli pitkäaikainen, päätimme kuitenkin luopua suuresta osasta osuuttamme voidaksemme saavuttaa seuraavan päämäärämme. Kasvuamme ohjaa perheyhtiön intohimo seuraavien kestävien suomalaisten menestystarinoiden rakentamiseksi. Näistä esimerkkejä ovat kiinteistöhankkeemme Helsingin Vallilassa ja Vantaan Mittalinjalla.”

”Vaikka pysymme edelleen Harvian suurimpana ankkuriomistajana, uskon että uudet sijoittajat pystyvät tuottamaan lisäarvoa Harvian maailmanvalloitukselle. Me pääsemme kaupan avulla rakentamaan Onvestille uutta kivi- tai puujalkaa ja tulevat hankkeemme ovat todella merkittäviä investointeja Suomeen.”

Onvest on strategiseen omistamiseen erikoistunut suomalainen perheyhtiö, jonka tavoitteena on luoda vakaata tuottoa hallitulla riskillä. Yhtiön juuret ulottuvat vuoteen 1913, jolloin liikemies Alfred Onninen perusti Turkuun putkiasennusliike tmi. A. Onnisen. Nykyisin Onvestin toiminta koostuu teräspalveluliiketoiminnasta, teollisista omistuksista ja kiinteistöliiketoiminnasta sekä sijoitusliiketoiminnasta, joka tukee yhtiön kolmea ensimmäistä tukijalkaa. Perheyhtiön sijoitukset tehdään ensisijaisesti poikkeuksellista osaamista ja tietotaitoa omaaviin yrityksiin aloilla, joilla muiden kynnys tulla markkinoille on korkea.

Onvestin liikevaihto vuonna 2020 oli 147 miljoonaa euroa ja liikevaihto on voimakkaassa kasvussa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Onvest myi Harvian osakkeita yli 77 miljoonalla – Onvest olisi halunnut ostaa lisää, mutta rahkeet eivät riittäneet”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat