Kokeile kuukausi maksutta

Tikkurilan osake poistumassa pörssilistalta

Maaliyhtiö Tikkurila oyj:n hallitus on päättänyt hakea yhtiön osakkeiden julkisen kaupankäynnin lopettamista ja niiden poistamista Helsingin pörssin listalta.

Kuva: Anne Kurki

Yhdysvaltalaisen PPG Industriesin tytäryhtiö PPG Finland oy omisti jo 11. kesäkuuta julkaistun niin sanotun liputusilmoituksen mukaan noin 97,1 prosenttia Tikkurilan osakkeista. PPG käynnisti tuolloin lunastusmenettelyn lopuista Tikkurilan osakkeista. Kun yhtiön omistusosuus toisessa osakeyhtiössä ylittää 90 prosentin rajan, sille muodostuu osakeyhtiölain mukainen oikeus ja velvollisuus lunastaa loput osakkeet käyvästä hinnasta.

Tikkurilan hakemuksessa yhtiön osakkeiden kaupankäynnin lopettamisesta pyydetään, että osakkeiden poistaminen pörssilistalta tapahtuisi mahdollisimman pian sen jälkeen, kun PPG Finland on saanut lunastusmenettelyssä omistusoikeuden kaikkiin Tikkurilan osakkeisiin.

PPG teki Tikkurilasta ostotarjouksen joulukuussa 2020. Tuolloin jenkkiyhtiön suomalaisyhtiön osakkeista tekemä tarjous oli 25 euroa kappaleelta. Tikkurilasta syntyi kuitenkin tarjouskilpailu, jossa PPG korotti tarjoustaan kahteen kertaan, ensin 27,75 euroon ja myöhemmin vielä 34,0 euroon osakkeelta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tikkurilan osake poistumassa pörssilistalta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat