Viipurin kirjastosta Finlandia-taloon ja Stora Enson pääkonttoriin – Arkkitehti Marianna Heikinheimo tuntee Alvar Aallon
Ei ole sattumaa, että Marianna Heikinheimosta tuli arkkitehti. Arkkitehtuurissa yhdistyy kaikki se, mikä Heikinheimoa on aina kiinnostanut: piirtäminen, visuaalisuus, matematiikka ja yhteiskunnalliset asiat.

Helsingin Yrittäjäjätalossa ei ole enää lounaskahvilaa.
Tämä artikkeli on tilaajille
Kirjaudu sisään
Tilaa printtinä, diginä, yksin tai ryhmässä
Valitse teille sopivin tapa pysyä tiedon tasalla.
Tutustu nyt 3 kk: printti+digi 0 €
Kaikki Rakennuslehden tieto käyttöösi kesän yli ilman sitoumuksia, ole hyvä!
Tätä artikkelia on kommentoitu kerran
Yksi vastaus artikkeliin “Viipurin kirjastosta Finlandia-taloon ja Stora Enson pääkonttoriin – Arkkitehti Marianna Heikinheimo tuntee Alvar Aallon”
Arkkitehti Marianne Heikinheimoa koskevasta jutusta saa sellaisen kuvan, että hän olisi laajemminkin osallistunut Viipurin Kirjaston restaurointityöhön. Hänet on kertomansa mukaan valittu Viipurin Kirjaston Suomen Restaurointiyhdistyksen arkkitehdiksi vuonna 1997. Mutta vuonna 1998 hän ei enää ollut tehtävässä, jonka jälkeen varsinaisia korjaustöitä suunniteltiin ja valvottiin Kirjaston Restaurointiyhdistyksen/Arkkitehti Tapani Mustosen johdolla. Tuolloin oltiin varsin alkuvaiheessa ja työ kesti vielä toistakymmentä vuotta. Kirjaston restaurointityö valmistui vuonna 2013. Kaiken kaikkiaan restaurointia oli tehty lähes 20 vuotta. Suurin urakka tehtiin viimeisinä vuosina kun Venäjältä saatiin huomattavan suuri summa korjaukseen osoitettua rahaa. Kohteen palkitsi Word Monuments Fund / Knoll Modernism Prize vuonna 2014 maailman parhaana restaurointikohteena.