Kokeile kuukausi maksutta

Joukkoliikenteen konkari Ville Lehmuskoski valittiin Helsingin kaupunkisuunnittelun ylimmäksi virkamieheksi

Lehmuskosken vahvuuksina pidetään syvällistä ja monipuolista substanssiosaamista kaupunkiympäristöön liittyen.

HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski on valittu uudeksi kaupunkiympäristön toimialajohtajaksi. Kuva: Anne Kurki

Helsingin kaupunginvaltuusto sinetöi keskiviikkona kokouksessaan Ville Lehmuskosken valinnan kaupunkiympäristön toimialajohtajaksi.

Lehmuskoski seuraa tehtävässä Mikko Ahoa, joka jäi eläkkeelle 1. lokakuuta.

Kaupunkiympäristön toimialajohtaja on Helsingin kaupunki­suunnittelun ylin virkamies. Hän on myös osa kaupungin johtoryhmää yhdessä pormestariston ja muiden toimialajohtajien kanssa.

Lehmuskoski on toiminut ennen HKL:n toimitusjohtajan työtään erilaisissa liikennesuunnittelun tehtävissä Helsingin kaupungilla ja Helsingin seudun liikenteessä (HSL) sekä Länsimetro-yhtiön hallituksen varapuheenjohtajana. Hän on koulutukseltaan diplomi-insinööri.

Tausta on siis hyvin erilainen kuin Mikko Aholla, joka on koulutukseltaan arkkitehti.

Lehmuskosken vahvuuksina pidetään syvällistä ja monipuolista substanssiosaamista kaupunkiympäristöön liittyen. Vahvan liikenneasioiden osaamisen lisäksi hänellä on koulutustaustansa ja työkokemuksensa kautta osaamista kaupunkisuunnittelun, rakentamisen, rakennuttamisen ja omaisuudenhallinnan alueilta.

Toimialajohtaja vastaa kaupunkiympäristön toimialan uudistumisesta ja strategisesta johtamisesta, tavoitteiden saavuttamisesta ja talouden hallinnasta.

Hänen vastuullaan on organisaation henkilöstön johtaminen ja toimintakulttuurin kehittäminen. Toimialajohtaja toimii myös kaupunkiympäristölautakunnan, jaostojen sekä toimialan apulaispormestarin eli Anni Sinnemäen (vihr) esittelijänä. Suorina alaisina hänellä on kolme palvelukokonaisuuden johtajaa ja toimialan hallintojohtaja.

Kaupunkiympäristön toimialalla työskentelee noin 1600 työntekijää.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Joukkoliikenteen konkari Ville Lehmuskoski valittiin Helsingin kaupunkisuunnittelun ylimmäksi virkamieheksi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat