Kokeile kuukausi maksutta

Turun tunnin juna työllistää kymmeniä swecolaisia

Turun tunnin junan suunnittelu käynnistyy.

Kuva: VR Group

Sweco on voittanut useita Turun tunnin Junaan kytkeytyviä rautatiehankkeita.

Nämä sisältävät uuden Kupittaa–Turku kaksoisraiteen rakentamissuunnitelman laatimisen ja sähköradan suunnittelun, Turun päärautatieaseman henkilö- ja tavararatapihojen uudistamisen sekä uuden Espoo-Salo-oikoradan suunnittelun. Tilausten yhteisarvo on noin 9,6 miljoonaa euroa.

Kupittaalla rakentamissuunnitelmaan sisältyy muun muassa geometriasuunnittelu, päällys- ja alusrakenteen suunnittelu, liikennepaikan sekä raiteistomuutosten ja asemajärjestelyjen suunnittelu.

Osana sähköradan rakentamissuunnittelua laaditaan suunnitelmat ratapihan uuden raiteiston ja työvaiheistuksen edellyttämille sähköistysmuutoksille.

Turun päärautatieasemalla tehdään myös tilaa alueen suunnitteilla oleville suuren mittakaavan rakennushankkeille. Ratapihan muutokset ulottuvat Heikkilän tavararatapihalle saakka, jonne sijoittuvat jatkossa varikkotoimintaa ja radanpitoa varten tarvittavat raiteet.

Swecon ratasuunnittelun liiketoiminnan johtaja Jori Lehtikangas sanoo, että hankekokonaisuus työllistää kymmeniä yrityksen suunnittelijoita monesta eri tekniikkalajista.

Tunnin junan myötä matka-aika Helsingin ja Turun välillä olisi nopeimmillaan noin 73 minuuttia, sillä junat eivät enää joudu pysähtymään odotusraiteelle odottamaan vastaantulevaa junaa. Kaksiraiteisuus lisää Lehtikankaan mukaan ratakapasiteettia ja sujuvoittaa liikennettä.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Turun tunnin juna työllistää kymmeniä swecolaisia”

  1. Luvassa reilu kustannusylitys kun Sweco päästetään sekoittamaan tämänkin homma.

    1. Aijaa? Tutustuisit Jussi aiheeseen, niin voit vaikka oppia. Kyllä tän maan parhaimmat radan suunnitelmat tulevat nimenomaan tuosta puljusta.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat