Kokeile kuukausi maksutta

Turun Tunnin Junan hankeyhtiölle nimitettiin toimitusjohtaja

Suunnitteluvaiheessa olevassa Turun Tunnin Juna -hankkeessa käynnistyy uudenlainen vaihe, kun yhtiössä aloittavat toimitusjohtaja ja projektipäällikkö.

Turun Tunnin Juna oy:n uutena toimitusjohtajana aloittaa 1. heinäkuuta diplomi-insinööri Pekka Ottavainen, joka on aiemmin toiminut Stuk Internationalin toimitusjohtajana. Ottavaisella on vankkaa kokemusta erilaisista suurhankkeista sekä asiantuntijoiden johtamisesta. Stuk Internationalin ohella hän on työskennellyt muun muassa FinNuclearissa, Voimaosakeyhtiö SF:ssä ja Pohjolan Voimassa.

Turun Tunnin Junalle nimitettiin myös projektipäällikkö 20. toukokuuta alkaen. Diplomi-insinööri Annika Salokankaalla on yli 12 vuoden kokemus ratahankkeiden suunnittelusta. Salokangas on työskennellyt viimeksi projektipäällikkönä Väylävirastossa ja sitä ennen osastopäällikkönä Sitowisella ja ryhmäpäällikkönä VR Trackilla.

Helsingistä Turkuun ulottuva nopea kaksiraiteinen junayhteys lyhentää kaupunkien välistä matka-aikaa, tuo uusia mahdollisuuksia kasvuun ja kehitykseen ja luo edellytyksiä myös lähiliikenteen kehittämiselle. Raideyhteys myös liittää Suomen entistä tiiviimmin osaksi eurooppalaista raideverkostoa.

Turun Tunnin Juna oy perustettiin viime vuoden lopussa. Yhtiön tehtävä on Espoo–Salo-oikoradan ja Salo–Turku-kaksoisraiteen ratasuunnitelmien laatiminen ja rahoittaminen uuden radan rakentamisvalmiuteen saakka. Osakkaina yhtiössä ovat Suomen valtion lisäksi Turku, Espoo, Helsinki, Salo, Lohja, Vihti ja Kirkkonummi.

Tunnin junan suunnittelu valmistuu vuoden 2023 loppuun mennessä. Hankkeen edetessä odotetusti rakennushanke on valmis ja liikennöinti käynnistettävissä vuoden 2030 luvun alussa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Turun Tunnin Junan hankeyhtiölle nimitettiin toimitusjohtaja”

  1. Kohta taas pompsahtaa arviot millin pari kun ööö tota ööö ei vaan osata kamalaa kusetusta kaikki tori härdelli logomo silta ja se funeral hissi

    1. Pitäskö sun antaa hoitaa hommat, kun tunnut olevan häkellyttävän viisas😂

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat