Kokeile kuukausi maksutta

Cityconin suuromistajan omistus yhtiössä ylittää 50 prosenttia – ei johda julkiseen ostotarjoukseen

Kauppakeskusyhtiö Citycon on onnistuneesti toteuttanut yhteensä 9,5 miljoonan oman osakkeensa hankinnan 65,8 miljoonan euron kokonaishankintahintaan nopeutetulla tarjousmenettelyllä.

Kauppakeskus Columbus.

Hankittujen osakkeiden määrä vastaa noin 5,34 prosentin osuutta kaikista Cityconin liikkeeseen lasketuista osakkeista välittömästi ennen tarjousmenettelyä. Hankinnan pääasiallisena tarkoituksena on jakaa Columbus-kauppakeskuksen myynnistä saatuja ylimääräisiä varoja Cityconin osakkeenomistajille.

Osakekaupat ovat vielä selvittämättä. Tämän odotetaan tapahtuvan arviolta 29. marraskuuta. Edellyttäen, että tarjousmenettely toteutuu, Citycon aikoo mitätöidä hankitut osakkeet ja mitätöinti rekisteröidään Patentti- ja rekisterihallituksen ylläpitämään kaupparekisteriin.

Sen jälkeen kun hankinta on toteutettu, Cityconin suurimman omistajan Gazit-Globe Ltd.:n osakeomistuksen ja äänioikeuden odotetaan ylittävän 50 prosentin rajan kaikista Cityconin ulkona olevista osakkeista ja äänistä. Normaalisti arvopaperimarkkinalain mukaan osakkeenomistajalle muodostuu velvollisuus tehdä pakollinen julkinen ostotarjous lopuista yhtiön osakkeista, jos osakkeenomistajan ääniosuus säännellyllä markkinalla kaupankäynnin kohteena olevassa yhtiössä kasvaa yli 50 prosentin.

Citycon viittaa kuitenkin tiedotteessaan arvopaperimarkkinalain mukaiseen poikkeukseen, jonka perusteella omistusosuuden muutoksen johtuessa yksinomaan yhtiön omista toimenpiteistä rajan ylittäminen ei aiheuta velvollisuutta tehdä pakollinen julkinen ostotarjous ennen kuin rajan ylittänyt omistaja hankkii tai merkitsee lisää yhtiön osakkeita tai muuten kasvattaa äänioikeuttaan yhtiössä. Suuromistaja Gazit-Globen tai sen konserniyhtiöiden johtoon kuuluvat Cityconin hallituksen jäsenet Chaim Katzman, Zvi Gordon ja Ofer Stark eivät ole Cityconin mukaan osallistuneet mihinkään tarjousmenettelyä koskevaan arviointiin eivätkä päätöksentekoon.

Cityconin nettisivujen omistajatietojen mukaan Gazit-Globella oli syyskuun lopussa 49,2 prosentin osuus kauppakeskusyhtiön kaikista osakkeista ja äänistä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Cityconin suuromistajan omistus yhtiössä ylittää 50 prosenttia – ei johda julkiseen ostotarjoukseen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat