IK Partners ostaa konevuokraaja Renta Groupin

Kaupan myötä Renta Group tavoittelee uutta maantieteellistä päänavausta.

Kuva: Renta

IK Partnersiin kuuluva IK IX Fund on allekirjoittanut sopimuksen Renta Groupin ostamisesta Intera Partnersilta. Kaupan on suunniteltu toteutuvan viimeistään 31.1.2022.

Yhtiön johto ja avainhenkilöt uudelleensijoittavat yhtiöön IK:n rinnalla. Kaupan ehtoja ei julkisteta.

Renta on rakennuskone- ja laitevuokraaja, jolla on yli 100 toimipisteen verkosto Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Puolassa. Koneiden ja laitteiden lisäksi yhtiö tarjoaa työmaatilat, teline- ja sääsuojauspalvelut sekä rakentamiseen liittyvät työmaapalvelut.

Renta syntyi vuonna 2015 kolmen tunnetun suomalaisen vuokrausyrityksen liiketoimintojen pohjalle. Tämän jälkeen yhtiö on tiedotteen mukaan kasvanut voimakkaasti, niin orgaanisesti toimipisteverkostoa laajentamalla kuin strategisilla lisäyritysostoilla.

Kaupan myötä Renta Group tavoittelee entistä vahvempaa asemaa Itämeren alueella sekä päänavausta Manner-Euroopan vuokrausmarkkinoilla.

Lue lisää: Renta sai uuden omistajan ja hamuaa lähivuosina kovaa kasvua – ”Se voi tarkoittaa liikevaihdon kaksin- tai kolminkertaistumista”

Kasvua haetaan niin orgaanisen kasvun kuin lisäyritysostojen kautta sekä viemällä digitaalisia työkaluja kaikille markkinoilleen

Aulasmaa: Digitaalisuuden kehittämisessä vielä työtä

Toimitusjohtaja Kari Aulasmaa tiimeineen jatkaa Rentan johdossa.

”Meillä on paljon työtä edessä kehittäessämme digitaalisia ja vastuullisia vuokrauspalveluita ja samanaikaisesti laajentuessamme uusille maantieteellisille alueille. Olen vakuuttunut, että IK kansainvälisellä verkostollaan on meille oikea kumppani seuraavaan kasvuvaiheeseen.”

IK:n osakas ja IK IX Fundin neuvonantaja Alireza Etemad sanoo, että yritys on innoissaan mahdollisuudesta tehdä yhteistyötä Kari Aulasmaan ja hänen tiiminsä kanssa Rentan seuraavassa kasvuvaiheessa.

”Painottamalla paikallisuutta ja digitaalisuutta vuokraustoiminnassaan Rentalla on tärkeä rooli vastuullisuuden kehittämisessä rakentamisen toimialalla Itämeren alueella. Haluamme olla mukana tukemassa yhtiötä vuokrausverkoston ja digitaalisen alustan laajentamisessa nykyisillä ja uusilla markkinoilla.”

Kauppa on ehdollinen kilpailuviranomaisen hyväksynnälle.

Juttua on muokattu 30.11.2021 poistamalla kauppasumma.

Juttuun lisätty tieto kaupan toteutumisajasta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “IK Partners ostaa konevuokraaja Renta Groupin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat