Cityconin suurimman omistajan omistusosuus nousi lähes 52 prosenttiin

Kauppakeskuskiinteistöihin sijoittava Citycon on vastaanottanut 30. marraskuuta niin sanotun liputusilmoituksen, jonka mukaan yhtiön suurimman omistajan Gazit-Globe Ltd:n hallinnoimien osakkeiden osuus Cityconin osakkeista ja äänistä on ylittänyt 50 prosenttia.

Espoon Matinkylässä sijaitseva kauppakeskus Iso Omena kuuluu Cityconin omistuksiin. Kuva: Citycon

Ilmoitus liittyy Cityconin hallituksen päätökseen mitätöidä 9,5 miljoonaa omaa osaketta, jotka yhtiö hankki nopeutetulla tarjousmenettelyllä marraskuussa. Osakkeiden mitätöinnin seurauksena Gazit-Globen omistusosuus Cityconissa on noussut 51,96 prosenttiin. Gazit Globe on Norstar Holdingsin määräysvallassa, ja jälkimmäisessä ylin määräysvallan käyttäjä on Chaim Katzman. Hän toimii myös Cityconin hallituksen puheenjohtajana. Katzmanilla on lisäksi suoraa omistusta Cityconissa 0,02 prosentin edestä, eli hänen määräysvallassaan on nyt yhteensä 51,98 prosentin osuus Cityconin osakkeista.

Koska omistusosuuden muutos johtuu yksinomaan Cityconin toimenpiteistä, 50 prosentin omistusosuuden ylitys ei arvopaperimarkkinalaissa mainitun poikkeuksen takia aiheuta tässä vaiheessa Gazit-Globelle velvollisuutta tehdä pakollinen julkinen ostotarjous Cityconin lopuista osakkeista. Tämä velvollisuus kuitenkin syntyy, jos Gazit-Globe tai yhtiössä määräysvaltaa käyttävät henkilöt hankkivat tai merkitsevät lisää Cityconin osakkeita tai muuten kasvattavat äänioikeuttaan Cityconissa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Cityconin suurimman omistajan omistusosuus nousi lähes 52 prosenttiin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat