Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen palkkasumma pysytteli vahvassa kasvussa elo–lokakuussa

Rakentamisen palkkasumma kasvoi elo–lokakuussa selvästi, mutta sen kasvu jäi silti hitaammaksi kuin koko talouden palkkasumman kasvuvauhti, ilmenee Tilastokeskuksen tilastoista.

Kuva: Rio Gandara / HS

Rakentamisen palkkasumma kasvoi elo–lokakuussa 4,7 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Koko talouden palkkasumma oli elo–lokakuussa 5,6 prosenttia suurempi kuin vastaavana ajanjaksona vuotta aiemmin. Nopeinta palkkasumman kasvu oli yksityisten terveydenhuolto- ja sosiaalipalveluiden (8,4 %) ja muiden palveluiden (7,2 %) toimialoilla.

Vuosi sitten elo–lokakuussa koko talouden palkkasumma laski 0,3 prosenttia.

Yksityisellä sektorilla maksettujen palkkojen summa oli kuluvan vuoden elo–lokakuussa 6,4 prosenttia suurempi edellisvuoteen verrattuna. Julkisen sektorin palkkasumma puolestaan oli 4,6 prosenttia suurempi kuin vastaavana ajanjaksona vuotta aiemmin. Vuosi sitten elo–lokakuussa palkkasumma laski yksityisellä sektorilla 0,8 prosenttia ja kasvoi julkisella sektorilla 1,7 prosenttia edellisvuodesta.

Palkkasummaan vaikuttavat työllisyydessä ja palkansaajien ansiotasossa tapahtuvat muutokset.

Palkkasumma tarkoittaa yritysten maksamien bruttomääräisten palkkojen summaa. Palkkoihin sisällytetään kaikkien yrityksen palveluksessa olevien työntekijöiden rahamääräiset korvaukset kuukauden aikana tehdystä työstä. Palkat sisältävät kaikki työntekijöiltä kannettavat tuloverot ja sosiaaliturvamaksut sekä erilaiset lisätyöt (ylityö, yötyö), bonukset ja lomarahat. Palkkaan sen sijaan eivät kuulu optiot, työn tekemiseen liittyvät kulut ja työnantajan sosiaaliturvamaksut.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen palkkasumma pysytteli vahvassa kasvussa elo–lokakuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat