Kokeile kuukausi maksutta

Varman mittava puinen toimitila- ja hotellihanke Katajanokalla sai rakennusluvan – maanrakennustyöt alkavat

Helsingin Katajanokalle toteutettavan puurakenteisen toimitila- ja hotellihankkeen, Katajanokan Laiturin rakennuslupa on tullut lainvoimaiseksi.

Puurakentajat toimittaa puurungon Stora Enson tulevaan pääkonttoriin. Kuva: Varma

Varman omistukseen tulevaan rakennukseen tulee Stora Enson pääkonttori, korkeatasoinen hotelli sekä kaupunkilaisille avointa tilaa, kuten kahvila- ja ravintolatiloja sekä konferenssitiloja. Osana hanketta Varma myös osti joulukuussa Helsingin kaupungilta tontin, jolle kiinteistö rakennetaan.

Rakennushanke toteutetaan yhteistyössä Haahtelan kanssa, ja rakennuksen on suunnitellut Anttinen Oiva Arkkitehdit.

Seuraavaksi tontilla alkavat kaupungin vanhan K6-toimitila- ja varastorakennuksen kellarin purku, uudishankkeen maanrakennustyöt sekä kellarin rakentaminen, jotka kestävät seuraavan vuoden ajan.

”Rakennuksen maanpäälliset osat on ehditty purkaa kesän ja syksyn mittaan. Olemme pystyneet kierrättämään purkujätettä työmaalla tähän mennessä 99,5-prosenttisesti, mikä tarkoittaa, että suurin osa purkujätteestä menee hyötykäyttöön”, Varman kiinteistökehitysjohtaja Sari Raunio kertoo tiedotteessa.

Raunion mukaan yhteistyö Helsingin kaupungin kanssa asemakaava-, rakennuslupa- ja tonttiasiassa on sujunut erittäin jouhevasti ja hanke etenee suunnitellun aikataulun mukaisesti. Katajanokan Laituriksi nimetyn kiinteistön on määrä valmistua keväällä 2024. Vuokralaiseksi kiinteistöön valittu hotellioperaattori kertoo omasta konseptistaan alkuvuonna 2022.

Tavoitteena hiilineutraali rakennus

Varma haluaa olla edelläkävijä pienentäessään omistamiensa kiinteistöjen hiilijalanjälkeä, koska ilmastonmuutoksen hillintä on yksi yhtiön keskeisistä vastuullisuustavoitteista. Katajanokan Laiturin suunnittelua on ohjannut alusta alkaen tavoite rakennuksen elinkaaren aikaisten ilmastovaikutusten minimoimisesta. Uuden toimitilan rakentaminen Stora Enson massiivipuuelementeistä edesauttaa ilmastotavoitteiden saavuttamista.

”Hiilineutraaliutta tavoittelevasta kiinteistöstä tulee suomalaisen puurakentamisen taidonnäyte. Rakennukselle haetaan sen valmistuttua vastuullisuusnäkökulmat laajasti huomioiva Leed Platinum -ympäristösertifikaatti”, Raunio sanoo.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Varman mittava puinen toimitila- ja hotellihanke Katajanokalla sai rakennusluvan – maanrakennustyöt alkavat”

  1. Olisi mielenkiintoista tietää, miten massiivipuuelementeistä rakentaminen edesauttaa ilmastotavoitteiden saavuttamista? Onko tästä tehty puolueettoman tahon tekemiä laskelmia ja mitä vähähiilisiä saatavilla olevia materiaaleja on tutkittu massiivipuun rinnalla. Toki rakennuksen käyttäjällä saattaa olla merkitystä materiaalivalintaan, mutta perusteluja kaipaisin valtakunnan luotettavimmalta rakennusalan julkaisulta.

    1. Niinpä juuri. Massiivipuuelementti tarkoittaa valtavaa määrää liimaa. Eli siis puuta ja liimaa sekaisin. Miten sellainen käsitellään myöhemmin?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat