Kokeile kuukausi maksutta

YIT käynnistää neuvottelut Trigoni-tornitalohankkeesta vetäytymiseksi – ”Toteutus ei ole taloudellisesti kannattavaa”

Helsingin Pasilan tornialueelle sijoittuva Trigoni-hanke ei todennäköisesti toteudu suunnitelmien mukaan.

Havainnekuva Trigonista. Kuva: Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki

YIT kertoo, että se on yhdessä Helsingin kaupungin ja Senaatti-kiinteistöjen kanssa päättänyt käynnistää neuvottelut Trigoni-hankkeen sopimuksen purkamisesta.

YIT sopi vuonna 2019 Helsingin kaupungin ja Senaatti-kiinteistöjen kanssa Trigoni-hankkeen ensimmäisen vaiheen toteuttamisesta ja aloitusalueen ostamisesta. Ensimmäinen vaihe on käsittänyt kaksi tornitaloa asuntoineen ja toimitiloineen. Tehdyn sopimuksen mukaan YIT:n on ollut tarkoitus vastata Pasilan tornialueen aloitusalueen suunnittelusta, kehittämisestä ja toteuttamisesta. Osapuolet ovat aktiivisesti työstäneet ratkaisua ja suunnitelmia.

”On harmillista, että joudumme luopumaan Trigoni-hankkeesta siihen tekemästämme merkittävästä panostuksesta huolimatta. Tehtyjen hankelaskelmien pohjalta on käynyt selväksi, että hankkeen toteuttaminen ei ole taloudellisesti kannattavaa”, YIT:n Kiinteistökehitys-segmentin johtaja Ilkka Tomperi sanoo tiedotteessa.

”Olemme pyrkineet jatkokehittämään hanketta hyvässä yhteistyössä kaupungin kanssa, mutta alkujaan kunnianhimoisten suunnitelmien jatkokehittämisessä on ollut rajoitteensa. Pieni tontti ja kolmikulmaiset korkeat rakennukset osoittautuivat erityisen haasteelliseksi yhtälöksi. Lisäksi rakennuskustannusten voimakas nousu ja koronapandemian taloudelliset vaikutukset kiinteistömarkkinoihin, vuokralaiskysyntään ja sijoittajien näkemyksiin vaikuttivat lopulliseen päätökseemme aloittaa neuvottelut hankkeesta vetäytymiseksi”, Tomperi jatkaa.

Trigoni-hankkeeseen liittyvän epävarmuuden vuoksi YIT kirjaa alas hankkeen suunnittelukuluja 15 miljoonaa euroa vuoden 2021 neljännellä neljänneksellä. Yhtiö kertoo, että alaskirjaus ei kuitenkaan vaikuta 23. marraskuuta päivitettyyn vuoden 2021 tulosohjeistukseen.

YIT on ollut vahvasti mukana kehittämässä ja rakentamassa uudistuvaa Helsingin Pasilaa jo lähes 15 vuoden ajan. YIT kertoo tiedotteessaan pitävänsä aluetta keskeisenä ja haluaa olla mukana alueen kehityksessä jatkossakin.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “YIT käynnistää neuvottelut Trigoni-tornitalohankkeesta vetäytymiseksi – ”Toteutus ei ole taloudellisesti kannattavaa””

  1. Uusi toimari vissiin pelkää Trigonin suhteen samaa kohtaloa kuin Kauniskankaalle Triplan kanssa.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat